Ákos

Ákos

pop rock
Tagok:
Kovács Ákos
Czomba Imre
Dorozsmai Péter
Fekete Tibor Samu
Kékkői Zalán
Szakos Krisztián
Alakulás éve:
1994.
Kiadó:
Falcon Media
51
4
EZ Basic
Alvin és a mókusok
The Moog
Kowalsky meg a Vega
Anna & the Barbies
KÖZELGŐ KONCERTEK
Ez az előadó jelenleg nem rendelkezik közelgő koncertekkel.
KORÁBBI KONCERTEK
Balaton Sound
Zamárdi, Heineken Nagyszínpad
július 11. 21:30
napijegy: 15000 Ft
Papp László Budapest Sportaréna
Budapest, Stefáni út 2.
május 14. 20:00
8.990 - 11.990 Ft
Papp László Budapest Sportaréna
Budapest, Stefáni út 2.
december 16. 19:30
min. 3.000 Ft
Fehérvári Zenei Napok
Székesfehérvár, Holland fasor 8.
szeptember 11. 21:00
min. 3.800 Ft
Ákos a magyar könnyűzenei élet egyik legkiemelkedőbb alakja. A 1990-es évek elejének nagy sikerű zenekara, a Bonanza Banzai egykori énekes-dalszerzője és egyik alapítója volt. Ákos már 1993-ban elkészítette első önálló albumát, ami előrevetítette az együttes feloszlását. Ez 1994-ben meg is történt, 6 sikerekkel teli év után Ákos szólókarrierbe kezdett, ami máig töretlen. Összesen 28 magyar és 6 angol nyelvű albuma jelent meg eddig.

A Bonanza Banzai a Csillag születik tehetségkutató versenyen tűnt fel 1986-ban, amit Ákos gyerekkori barátjával, Hauber Zsolttal közösen alapított. A versenyen elért sikerek ellenére mégsem folytatták együtt a zenélést, ám 1988-ban újra összeálltak és csatlakozott hozzájuk Menczel Gábor is. A Bonanzai Banzai 1994-es feloszlásáig összesen 7 stúdió- és 2 koncertalbumot adott ki, és külföldi népszerűségre is szert tett. A dalszövegíró Ákos volt, de zeneszerzőként is részt vett a munkálatokban. Szólókarrierje kezdetben a zenekarral párhuzamosan futott, az együttes felbomlásától kezdve szólistaként lép fel, valamint továbbra is ő jegyzi a dalszövegeket és a zene túlnyomó részét is. Eddig 28 magyar nyelvű és 6 angol albumot készített. A magyar kiadványok többsége aranylemez lett, de több platina is van köztük, összes albumának együttes eladásai Magyarországon elérik az egymillió példányt. Több mint két évtizedes pályafutása alatt számos országjáró turnét tartott, több száz teltházas koncert fűződik a nevéhez. Koncertezett Londonban, Groningenben és Barcelonában is.

A zenélés mellett több mindennel foglalkozik: A Nagy Könyv című televíziós akció tévéfilmjében szerepelt, színházban dolgozik és videoklipet rendez. 1995-ben a Vígszínházban bemutatták Bertolt Brecht „Baal” című darabját. Az előadáshoz Eszenyi Enikő rendező felkérésére írt zenét. A Madách Színház felkérte a Charles Dickens regényéből készült színpadi adaptáció, az OLIVER! egyik főszerepére: Bill Sikes-ként a közönség olyan színész-nagyságok mellett ünnepelte, mint Psota Irén, Haumann Péter, Avar István, Zenthe Ferenc. 1999-ben tavaszi és nyári koncertturnéja során közel tizenkétezren tekintették meg produkcióját. A kettő közti szünetben a Disney felkérésére megírta a Tarzan című egész estés rajzfilm Phil Collins által jegyzett dalainak műfordításait, és a magyar verziót is Ákos énekelte fel. 2001-ben saját verseiből hangjátékot készített Kaszás Attilával, A hét parancsszó címmel. A hódmezővásárhelyi Emlékpont múzeum és a budapesti Terror Háza kiállításához tárlatvezető zenét komponált. 2003-ban a Nemzeti Színházban játszott, a Revans című előadásban. 2008-ban hangoskönyvet rögzített Krúdy Gyula novelláiból: a Kaland a régi királlyal című kiadványhoz maga válogatta az írásokat, a hangfelvételt Szigethy Gábor irodalomtörténész rendezte.

Dalszerzői-előadóművészi munkája mellett Ákos verseket is ír, ezidáig öt kötete jelent meg. 2002-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével tüntették ki.
Eddig 1 komment érkezett.
Nyáron mikor lesz koncertje????????????? Remélem lesz
kicsike22
2012. április 10. 20:14
KONCERTNAPTÁR
Az adatbázisunkban nem található koncert ezzel a dátummal.
KONCERTEK A KÖZELEDBEN