Anna & the Barbies

Anna & the Barbies

pop rock
Tagok:
Pásztor Anna
Pásztor Sámuel
Hernádi Dávid
Vághy Tamás
Bubnó Márk
Alakulás éve:
2004.
Kiadó:
CLS Records
5
0
Anna & the Barbies
EZ Basic
Depresszió
Supernem
Ákos
KÖZELGŐ KONCERTEK
Ez az előadó jelenleg nem rendelkezik közelgő koncertekkel.
KORÁBBI KONCERTEK
Technika Háza Kávézó
Kecskemét, Rákóczi út 2.
május 11. 21:00
1.000 Ft
A38 Hajó
Budapest, Budai alsó rakpart, Petőfi híd budai hídfőjénél
április 28. 20:00
1.000 Ft
Shop-Stop Pizzéria & Café
Kapuvár, Fő tér 3.
április 13. 21:00
700 Ft
Szekszárdi Est Café
Szekszárd, Garay tér 7.
április 7. 21:00
ingyenes
Pécsi Est Café
Pécs, Rákóczi út 46.
április 6. 21:00
ingyenes
Az Anna & the Barbies 2004 szeptemberében alakult Budapesten. A zenekart egy testvérpár, az énekes-dalszerző Pásztor Anna és a gitáros Pásztor Sámuel alapította. Első, novemberi fellépésüket követően megálmodtak egy nagy koncertet vendég énekesekkel, táncosokkal, látványos fénytechnikával, aminek helyszínét a fővárosi Moulin Rouge adta. Az Anna & the Barbies ekkor még csak pár színpadi fellépésen volt túl, kevesen ismerték őket, azonban a rendezvény mégsem vallott kudarcot. Bár az első, december végi időpont helyett csak 2005 januárjában valósulhatott meg a koncert, a produkciót végig óriási érdeklődés kísérte és osztatlan sikert aratott. Pár hónappal később megjelent első lemezük Passionfruit címmel egy amerikai online zeneterjesztő hálózatnál.

Az Anna & the Barbies ezután szorgos klubkoncertezésbe vágott, aminek révén szert tettek a kellő színpadi rutinra és magabiztosságra. Az energikus, erőtől duzzadó fellépésekre felfigyelt a CLS Records is és 2007 januárjában lemezszerződést kötött az együttessel. Ezzel két éves viszontagságos, nehéz időszak végére került pont, ami alatt a testvérpárt leszámítva az összes zenekari tag lecserélődött. Az új stúdióanyag elkészítésébe Heilig Tamás basszusgitárossal, Delov Jávor dobossal és Jeff A. Matrixx billentyűssel vágtak neki. 2007 szeptemberére készült el második nagylemezük, ami a Medallion címet kapta. A cím arra is utalt, hogy az album megjelenését megelőző kudarcokkal teli évek után az Anna & the Barbies végül elnyerte a jutalmát, kitüntetését. A 2008 februárjában megjelenő korongról négy dalhoz is készült videoklip, amelyek hónapokig voltak láthatóak a magyar MTV-n. 2008 nyarán az Anna & the Barbies közel tízezer ember előtt léphetett fel a Papp László Budapest Sportarénában Lenny Kravitz előzenekaraként.

2009-ben már neki láttak új dalaik rögzítésének, amik közül az első, „Don’t Fit In” cím számukat májustól játszani kezdte az MR2 Petőfi Rádió. A dal aztán egész nyáron a rádió lejátszási listájának élbolyában foglalt helyet. A zenekarban újabb tagcserék következtek, Jeff A. Matrixx helyére Vághy Tamás került, Delov Jávort Bubnó Márk váltotta, Hernádi Dávid pedig Heilig Tamás posztjára érkezett. Harmadik, Gyáva forradalmár című nagylemezük 2010. szeptember 24-én jelent meg a CLS Records gondozásában. A Gyáva forradalmár lett az Anna & the Barbies addigi legjobb, legegységesebb albuma, ami elnyerte a közönség és a szakmai körök elismerését is. Ez volt a zenekar első olyan lemeze, amire sikerült a fergeteges élő fellépések hangzását átmenteni. A Gyáva forradalmár lemezbemutató koncertjét az album megjelenések napján tartották az A38 Hajón, természetesen teltház előtt. A koncerten debütált a „Don’t Fit In” című dal háromdimenziós technikával készült videoklipje is.
Eddig 0 komment érkezett.
KONCERTNAPTÁR
Az adatbázisunkban nem található koncert ezzel a dátummal.
KONCERTEK A KÖZELEDBEN