Beat Dis

Beat Dis

trip hop hip hop
Tagok:
Csigó Tamás
Déri Zoltán
Gergácz Gábor
Rozmán Zoltán
Alakulás éve:
2002.
Kiadó:
Chameleon Records
5
1
Irie Maffia
Punnany Massif
Bëlga
Beat Dis
Akkezdet Phiai
KÖZELGŐ KONCERTEK
Ez az előadó jelenleg nem rendelkezik közelgő koncertekkel.
KORÁBBI KONCERTEK
A38 Hajó
Budapest, Budai alsó rakpart, Petőfi híd budai hídfőjénél
március 23. 21:00
2.400, 2.800 Ft
Gödör Klub
Budapest, Erzsébet tér
december 29. 22:00
1.500, 1.800 Ft
Gödör Klub
Budapest, Erzsébet tér
október 29. 21:00
1.000 Ft
Instant
Budapest, Nagymező utca 38.
szeptember 19. 22:00
ingyenes
Gödör Klub
Budapest, Erzsébet tér
július 30. 21:00
ingyenes
Az egyedülálló és enyhén szólva is behatárolhatatlan zenei élményt nyújtó Beat Dis 2002-ben alakult Szombathelyen Csigó Tamás vezetésével. A Bomb The Bass egyik dalának címét saját nevéül fogadó formáció az elmúlt években a trip hop irányzat magyar mezőnyében messze a legmarkánsabb hangzásvilágú zenekarrá nőtte ki magát. Stílusuk főként a Massive Attack és Tricky zenei örökségéből merítkezik, de nem skatulyázható be teljesen, hiszen az ütemek közé néhol indusztriális zakatolás, folkelemek és alvósabb dub futamok is vegyülnek.

A Beat Dis tagjai kezdetben Csigó Tamás énekes mellett Rozmán Zoltán (dob), Gergácz Gábor (gitár), Déri Zoltán (basszusgitár) és Orávi Adrián (lemezjátszó) voltak. A zenekarhoz 2003-ban csatlakozott egy new york-i énekesnő, Zaida Rivas, akinek közreműködésével év végére elkészült az első, Genetik Gift címet viselő korong. Prieger Zsolt, az Anima Sound System zeneszerzője vállalta el a zenekar körüli koordinációs munkákat. A tizenkét remekbeszabott számot tartalmazó lemez elnyerte mind a közönség, mind a kritikusok tetszését. Az album három dalának részletei hallhatóak voltak a „Rap, revű, Rómeó” című magyar filmben is. 2003 végén az Beat Dis országos koncertturnén vett részt az Anima Sound System vendégeként.

2004 decemberében elkészült a Beat Dis első videoklipje a bemutatkozó lemez címadó dalából. 2006-ban távozott Zaida Rivas, ezután két énekes, Monori Gabi és Kutzora Edina turnézott a zenekarral. 2007-ben a seregnyi elektronikus projektben közreműködő Judie Jay segítségével készült el a csapat második, Keep Still című lemeze. Erről az albumról három videoklip is készült a „Just like”, a „Humanoid” és a „Horror Mirror” című számokhoz. 2008-ban a lemezt Fonogram-díjra is jelölték az „Év hazai dance vagy electro albuma” kategóriában.

2009 májusában jelent meg a Beat Dis harmadik albuma Proof Positive címmel, melyet a zenekar - a másik két lemezzel együtt - ingyen letölthetővé tett a honlapján. Az új anyagon Judie Jay mellett már Dimanovszki Natalie is közreműködött énekesként. A lemez megjelenését követően a zenekar felállásában újabb változás történt: Orávi Adrián helyét a lemezjátszó és a billentyűk mögött DJ Rocksteady (Goodfellaz) és Németh Gergely (Anima Sound System) vette át a koncerteken. 2009 őszén pedig csatlakozott Fodor Szabolcs gitáros, a szombathelyi Strong Deformity-ból.
Eddig 0 komment érkezett.
KONCERTNAPTÁR
Az adatbázisunkban nem található koncert ezzel a dátummal.
KONCERTEK A KÖZELEDBEN