Bin-Jip

Bin-Jip

trip hop electronic
Tagok:
Harcsa Veronika
Kaltenecker Zsolt
Gyémánt Bálint
Andrew J
Alakulás éve:
2009.
Kiadó:
Lab6 Records
7
0
Erik Sumo Band
Žagar
Neo
ColorStar
The Carbonfools
KÖZELGŐ KONCERTEK
Ez az előadó jelenleg nem rendelkezik közelgő koncertekkel.
KORÁBBI KONCERTEK
A38 Hajó
Budapest, Budai alsó rakpart, Petőfi híd budai hídfőjénél
július 14. 20:00
1.000 Ft
Balaton Sound
Zamárdi, OTP Bank Színpad
július 13. 17:30
napijegy: 15000 Ft
Dürer Kert
Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.
május 12. 22:00
500 Ft
Trafó - Kortárs Művészetek Háza
Budapest, Liliom utca 41.
február 11. 20:00
1.800, 2.200 Ft
MODEM Kortárs Művészeti Központ
Debrecen, Baltazár Dezső tér 1.
szeptember 2. 22:00
1.000 Ft
A hazai elektronikus szcéna új reménységének számító Bin-Jip tagjai még 2009 elején kezdték el a közös munkát, és közel egy évig írták, csiszolgatták dalaikat, mire felvették első stúdióanyagukat. A munkálatok Adrew J nappalijában folytak, innen ered a zenekar neve is: a Bin-Jip egy különös hangulatú, szobákban, lakásokban játszódó koreai film, mely egyébként a tagok egyik kedvence is.

A keleti kötődés nem csak névben érhető nyomon, hiszen amellett, hogy első lemezük, mely az Enter címet viseli, Japánban is megjelent (sőt korábban, mint Magyarországon), a lemezborítójukat is Satoshi Ogawa, egy tokiói grafikusművész tervezte. A Bin-Jip három tagjának is jelent már meg lemeze a szigetországban: a Harcsa Veronika Quartet lemezei rendszeresen a jazz ranglisták élén nyitnak, Kaltenecker Zsoltnak pedig korábban már tíz albuma is megjelent Japánban, ezekből kettőben – a Sad-ben és a Melodies-ben – Andrew J is közreműködött.

A bemutatkozó koncertre 2010 márciusában, az A38 Hajó „fedélzetén” került sor. A koncertet nagy érdeklődés kísérte, egy hónapra rá a Gödör Klub is megtelt fellépésükkor. A stílusuk pörgős és innovatív trip hop és jazz egyfajta keveréke, ahol nincsenek leosztott szerepek. Andrew J (DJ) gyakran a szintetizátor billentyűihez nyúl, Kaltenecker Zsolt (billentyűs) sokszor gitárhangszíneken játszik, Gyémánt Bálint gitárjátéka nem is emlékeztet gitárra, Harcsa Veronika (ének) pedig potmétereket is állítgat.

A tavaszi bemutatkozást a nyáron újabb sikeres Bin-Jip koncertek követték, játszottak a Szigeten, a Volt Fesztiválon, a Balaton Sound-on és az Incognito előzenekaraként a Zöld Pardonban is.
Eddig 2 komment érkezett.
Hello! Óriási élmény volt az A38-as Bin-Jip koncert. Még ott megvettem az Entert, azóta is hallgatom, egyszerűen nem tudok betelni vele. Várjuk az újabb koncerteket!
fanthomas
2010. szeptember 25. 21:01
Bin-Jip koncert a Perényiben... jeeee, ott leszünk
atesz
2010. szeptember 28. 22:06
KONCERTNAPTÁR
Az adatbázisunkban nem található koncert ezzel a dátummal.
KONCERTEK A KÖZELEDBEN