Budapest Bár

Budapest Bár

lounge bossa nova
Tagok:
Farkas Róbert
Farkas Mihály
Ökrös Károly
Farkas Richárd
Behumi Dóri
Ferenczi György
Frenk
Keleti András
Kiss Tibor
Kollár-Klemencz László
Lovasi András
Németh Juci
Ruttkai Bori
Szűcs Krisztián
Alakulás éve:
2007.
Kiadó:
EMI Music Hungary
15
0
Budapest Bár
Brains
Kistehén
Tankcsapda
Turbo
KÖZELGŐ KONCERTEK
Ez az előadó jelenleg nem rendelkezik közelgő koncertekkel.
KORÁBBI KONCERTEK
Szeged Napja
Szeged, Dóm tér
május 27. 21:00
ingyenes
Kobuci Kert
Budapest, III. kerület, Óbuda, Fő tér 1.
május 4. 20:00
1.500, 2.000 Ft
Veszprémi Egyetemi Napok 2012
Veszprém, Wartha Vince utca 1.
április 26. 21:30
2.500 - 10.000 Ft
MOM Kulturális Központ
Budapest, Csörsz utca 18.
április 23. 19:00
3.300, 4.300, 5.300 Ft
Bartók Kamaraszínház
Dunaújváros, Bartók tér 1.
április 22. 19:00
5.000 Ft
Az immár kultuszzenekarrá vált Budapest Bár elhozza közönségének a XX. század első felének bárzenéjét, filmmuzsikáját és slágereit a legkedveltebb hazai énekesek és Farkas Róbert cigányzenekarának előadásában. A Budapest Bár kultúrák és korok találkozása.

A zenekart Farkas Róbert alapította 2007-ben azzal a céllal, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzenei hagyományoknak. Farkas Róbert (hegedű, gitár) zeneakadémiai barátaival kezdte a zenélést: Farkas Mihállyal (cimbalom) és Ökrös Károllyal (harmonika, zongora), később a zenekarba került Farkas Richárd (bőgő) is. Kezdeményezéséhez napjaink legnagyobb zenei egyéniségei csatlakoztak. A századelő slágereinek feldolgozása cigányzene kíséretében merész ötlet volt, de bevált, már az első Budapest Bár koncertek óriási tömegeket vonzottak. Nagy sikerrel adtak koncertet a Művészetek Palotájában, a Katona József Színházban, az A38 Hajón, valamint a nyári fesztiválok legkeresettebb programjai közé tartoztak a Budapest Bár fellépései.

A Budapest Bár első lemeze, a Volume 1 2007-ben jelent meg, majd 2009-ben kiadták második, 24 dalt tartalmazó dupla albumukat is Volume 2: Tánc címmel. A dalokat élőben rögzítették az A38 Hajón. Második anyaguk - ahogy ezt a címében ígéri - az első lemez melankolikusabb hangvételével szemben vidámabb, pörgősebb, táncosabb lett.

A második lemez megjelenése óta a koncertek mellett folyamatosan dolgoznak az új dalokon is a Budapest Bár zenészei. Az következő albumuk várhatóan 2010. október végén jelenik meg Zene címmel. Amint az a címből is kiderül, ezen az albumon a zenészeké lesz a főszerep - nagyon izgalmas repertoárral jelenik meg a dupla lemez, amelyen azok is találhatnak kedvükre valót, akik könnyedebb szórakozásra vágynak, de azok is, akik komolyabb, melankolikusabb dalokat kedvelik.
Eddig 0 komment érkezett.
KONCERTNAPTÁR
Az adatbázisunkban nem található koncert ezzel a dátummal.
KONCERTEK A KÖZELEDBEN