ColorStar

ColorStar

electronic psychedelic
Tagok:
Keleti András
Somogyi Ferenc
Soós Tamás
Szalay Péter
Szinovszki Márton
Alakulás éve:
1996.
Kiadó:
Narrator Records
4
0
ColorStar
Turbo
Maszkura és a ...
Odett
Óriás
KÖZELGŐ KONCERTEK
Ez az előadó jelenleg nem rendelkezik közelgő koncertekkel.
KORÁBBI KONCERTEK
Pecsa Music Garden
Budapest, Zichy Mihály út 14.
május 4. 20:00
1.900, 2.500 Ft
I. Zsolnay Fesztivál - E78
Pécs, Zsolnay Vilmos utca 37.
április 28. 22:00
700, 1.700 Ft
Corvintető
Budapest, Blaha Lujza tér 1-2.
február 18. 21:00
1.000 Ft
Gödör Klub
Budapest, Erzsébet tér
január 20. 21:00
1.800, 2.200 Ft
Corvintető
Budapest, Blaha Lujza tér 1-2.
január 6. 21:00
1.000 Ft
A stílusában pszichedéliát, progresszív elektronikát és világzenét ötvöző ColorStar 1996-ban alakult a Vidámpark együttes egykori tagjaiból. A Vidámpark dalközpontú, pop-rockos zenéjét hátrahagyva a Keleti András (gitár, ének), Szalay Péter (gitár), Balahoczky István (basszusgitár), Bertók Tibor (szintetizátor) és Farkas Zoltán (dobok) alkotta csapat célja a hagyományos struktúrákat felrúgó, műfajokon felülemelkedő sajátos zenei formanyelv megalkotása volt. A ColorStar kezdeti inspirációit a kilencvenes években virágzását élő pszihedelikus zenei színtér, valamint a világzenét és az elektronikus tánczenéket ötvöző etno-techno adta. E hatásokból állt össze az 1998-ban megjelenő első lemezük, a HeavenIceTrip!. A Bahia Music Kiadó gondozásában megjelent albumot a programadó ízű Xplode Your TV ’n’ Make Your Own Movie (vagyis „Robbantsd fel a tévédet, és alkosd meg a saját mozidat”) alcímmel látták el. A ColorStar gyorsan felzárkózott a Másfél és a Korai Öröm által fémjelzett hazai „partis-élőzenés” színtér élbolyába. Sikerének köszönhetően a zenekar rendszeres fellépőjévé vált a legfontosabb nyári fesztiváloknak és legrangosabb hazai kluboknak, sőt külföldön is több ízben talált kedvező fogadtatásra. Koncerteztek a Benelux-államokban, Franciaországban, Németországban, Szlovákiában, Szlovéniában és Horvátországban, majd később a Zene Ünnepe rendezvénysorozat keretében Isztambulba is eljutottak. Az 1999-ben megjelenő, két új dalt és egy remixet tartalmazó 1.999 című EP már beharangozója volt a végül 2001-re elkészülő VIA La Musica című második nagylemeznek. A bemutatkozáshoz képest lazább, játékosabb és precízebb nyolcszámos album az easy listening és a nu jazz felé tett határozott lépéseket.

A VIA La Musica megjelenése után távozott a zenekartól Balahoczky Istán, helyére Bese Csaba került, a sokáig üres billentyűs pozíciójába pedig Szinovszki Márton érkezett. 2004-ben került a boltokba a ColorStar harmadik nagylemeze Komfort címmel. Az új album műfaját tekintve az erőteljes, elektronikus rockzene, a gitárszólókkal tűzdelt D&B felé mozdult el, melyet tovább színesítettek trance breakbeat ütemekkel. A Komfort megjelenését követően újabb tagcsere következett, a 2008 januárjában kilépett Turjánszky Györgyöt Somogyi Ferenc váltotta. 2008-ban a ColorStar egy koncert DVD-vel jelentkezett, mely a zenekar 2006-os, tíz éves születésnapja alkalmából rendezett, nagy sikerű „deLuxe” koncertjét örökítette meg. A „deLuxe" jelző a ColorStar neves vendégzenészekkel, fúvós, esetenként vonósszekcióval kiegészített, különleges helyekhez, időpontokhoz köthető show-ját jelentette, mellyel a későbbiekben is rendszeresen jelentkezett többek között a Gödör Klubban vagy a Művészetek Palotájában.

2009-ben jelent meg az együttes negyedik, cím nélküli sorlemeze a Megadó Kiadó gondozásában. Az új album elkészítésében több vendégzenész is segédkezett, a számokban hallható komoly hangszerpark - vonósok, fúvósok, trombita, konga, cimbalom, tangóharmonika - megszólaltatásában a Budapest Bár főnöke, Farkas Róbert és Kárpáti Dodi, a Quimby trombitása is közreműködött. Keleti András mellett pedig Ábrahám Nóra és Diminovski Natalie is énekel a lemezen. A nyolcszámos album nyitó („Forog a világ”) és záró („Angyal”) darabja magyar nyelven, míg a többi dal angol nyelven íródott. A zenekar ismét minél több ötletet próbált belezsúfolni számaiba, ám az alapmotívumok - programozott alapok, különféle elektronikus effektek és modulált gitárhangok - mit sem változtak. 2011-ben a ColorStar 15 éves fennállása alkalmából egy remixlemezt jelentetett meg Komplementer címmel, melyen 15 hazai DJ értelmezte újra a zenekar eddigi életművének néhány emlékezetes pillanatát.
Eddig 0 komment érkezett.
KONCERTNAPTÁR
Az adatbázisunkban nem található koncert ezzel a dátummal.
KONCERTEK A KÖZELEDBEN