ColorStar

ColorStar

electronic psychedelic
Tagok:
Keleti András
Somogyi Ferenc
Soós Tamás
Szalay Péter
Szinovszki Márton
Alakulás éve:
1996.
Kiadó:
Narrator Records
4
0
ColorStar
Turbo
The Idoru
Heaven Street Seven
EZ Basic
KÖZELGŐ KONCERTEK
Ez az előadó jelenleg nem rendelkezik közelgő koncertekkel.
KORÁBBI KONCERTEK
Pecsa Music Garden
Budapest, Zichy Mihály út 14.
május 4. 20:00
1.900, 2.500 Ft
I. Zsolnay Fesztivál - E78
Pécs, Zsolnay Vilmos utca 37.
április 28. 22:00
700, 1.700 Ft
Corvintető
Budapest, Blaha Lujza tér 1-2.
február 18. 21:00
1.000 Ft
Gödör Klub
Budapest, Erzsébet tér
január 20. 21:00
1.800, 2.200 Ft
Corvintető
Budapest, Blaha Lujza tér 1-2.
január 6. 21:00
1.000 Ft
A stílusában pszichedéliát, progresszív elektronikát és világzenét ötvöző ColorStar 1996-ban alakult a Vidámpark együttes egykori tagjaiból. A Vidámpark dalközpontú, pop-rockos zenéjét hátrahagyva a Keleti András (gitár, ének), Szalay Péter (gitár), Balahoczky István (basszusgitár), Bertók Tibor (szintetizátor) és Farkas Zoltán (dobok) alkotta csapat célja a hagyományos struktúrákat felrúgó, műfajokon felülemelkedő sajátos zenei formanyelv megalkotása volt. A ColorStar kezdeti inspirációit a kilencvenes években virágzását élő pszihedelikus zenei színtér, valamint a világzenét és az elektronikus tánczenéket ötvöző etno-techno adta. E hatásokból állt össze az 1998-ban megjelenő első lemezük, a HeavenIceTrip!. A Bahia Music Kiadó gondozásában megjelent albumot a programadó ízű Xplode Your TV ’n’ Make Your Own Movie (vagyis „Robbantsd fel a tévédet, és alkosd meg a saját mozidat”) alcímmel látták el. A ColorStar gyorsan felzárkózott a Másfél és a Korai Öröm által fémjelzett hazai „partis-élőzenés” színtér élbolyába. Sikerének köszönhetően a zenekar rendszeres fellépőjévé vált a legfontosabb nyári fesztiváloknak és legrangosabb hazai kluboknak, sőt külföldön is több ízben talált kedvező fogadtatásra. Koncerteztek a Benelux-államokban, Franciaországban, Németországban, Szlovákiában, Szlovéniában és Horvátországban, majd később a Zene Ünnepe rendezvénysorozat keretében Isztambulba is eljutottak. Az 1999-ben megjelenő, két új dalt és egy remixet tartalmazó 1.999 című EP már beharangozója volt a végül 2001-re elkészülő VIA La Musica című második nagylemeznek. A bemutatkozáshoz képest lazább, játékosabb és precízebb nyolcszámos album az easy listening és a nu jazz felé tett határozott lépéseket.

A VIA La Musica megjelenése után távozott a zenekartól Balahoczky Istán, helyére Bese Csaba került, a sokáig üres billentyűs pozíciójába pedig Szinovszki Márton érkezett. 2004-ben került a boltokba a ColorStar harmadik nagylemeze Komfort címmel. Az új album műfaját tekintve az erőteljes, elektronikus rockzene, a gitárszólókkal tűzdelt D&B felé mozdult el, melyet tovább színesítettek trance breakbeat ütemekkel. A Komfort megjelenését követően újabb tagcsere következett, a 2008 januárjában kilépett Turjánszky Györgyöt Somogyi Ferenc váltotta. 2008-ban a ColorStar egy koncert DVD-vel jelentkezett, mely a zenekar 2006-os, tíz éves születésnapja alkalmából rendezett, nagy sikerű „deLuxe” koncertjét örökítette meg. A „deLuxe" jelző a ColorStar neves vendégzenészekkel, fúvós, esetenként vonósszekcióval kiegészített, különleges helyekhez, időpontokhoz köthető show-ját jelentette, mellyel a későbbiekben is rendszeresen jelentkezett többek között a Gödör Klubban vagy a Művészetek Palotájában.

2009-ben jelent meg az együttes negyedik, cím nélküli sorlemeze a Megadó Kiadó gondozásában. Az új album elkészítésében több vendégzenész is segédkezett, a számokban hallható komoly hangszerpark - vonósok, fúvósok, trombita, konga, cimbalom, tangóharmonika - megszólaltatásában a Budapest Bár főnöke, Farkas Róbert és Kárpáti Dodi, a Quimby trombitása is közreműködött. Keleti András mellett pedig Ábrahám Nóra és Diminovski Natalie is énekel a lemezen. A nyolcszámos album nyitó („Forog a világ”) és záró („Angyal”) darabja magyar nyelven, míg a többi dal angol nyelven íródott. A zenekar ismét minél több ötletet próbált belezsúfolni számaiba, ám az alapmotívumok - programozott alapok, különféle elektronikus effektek és modulált gitárhangok - mit sem változtak. 2011-ben a ColorStar 15 éves fennállása alkalmából egy remixlemezt jelentetett meg Komplementer címmel, melyen 15 hazai DJ értelmezte újra a zenekar eddigi életművének néhány emlékezetes pillanatát.
Eddig 0 komment érkezett.
KONCERTNAPTÁR
Az adatbázisunkban nem található koncert ezzel a dátummal.
KONCERTEK A KÖZELEDBEN