Depresszió

Depresszió

metal rock
Tagok:
Halász Ferenc
Hartmann Ádám
Kovács Zoltán
Pálffy Miklós
Nagy Dávid
Alakulás éve:
2000.
Kiadó:
Edge Records
2
0
The Moog
Alvin és a mókusok
Kowalsky meg a Vega
Depresszió
Ákos
KÖZELGŐ KONCERTEK
Ez az előadó jelenleg nem rendelkezik közelgő koncertekkel.
KORÁBBI KONCERTEK
VilágVeleje Nyár 2012
Budapest, Orczy Park
június 16. 20:00
2.900, 3.500, 4.900 Ft
Gencsapáti Pünkösdi Fesztivál
Gencsapáti,
május 27. 00:45
2.700, 3.000 Ft
Pannónia Fesztivál
Szántód, Szántódpuszta Kulturális Központ
május 25. 00:30
3.900, 5.900, 6.900 Ft
Pecsa Music Hall
Budapest, Zichy Mihály út 14.
április 14. 21:00
2.999 Ft
X. Jubileumi Metal Liget
Szolnok, Tiszaliget, Campus mögött
április 7. 19:00
3.500, 3.900 Ft
Napjaink egyik legnépszerűbb magyar rockzenekara, az öttagú Depresszió 2000 elején alakult. Az egykori gimnáziumi iskolatársakból verbuválódott csapathoz – Halász Ferenc (ének, gitár), Reichert Roland (basszusgitár) és Nagy Dávid (dob) – 1999 végén csatlakozott Hartmann Ádám (gitár), majd 2000 januárjában adták első koncertjüket ebben a formációban. A Soulfly, a Sepultura, a Korn és a Tankcsapda zenekarok nagymértékben befolyásolták zenéjüket, mely hatások az albumaikon is érezhetőek. Első, Tiszta Erőből című nagylemezüket 2000 augusztusában rögzítették, a megjelenést követően pedig koncertturnéra indultak a Tankcsapda vendégeként. Számos fesztivál- és klubkoncert után 2002-ben elkészítették második, Amíg tart című korongjukat. Ezután került sor a Depresszió első, önálló turnéjára és a „Lásd! (amit neked szántak)” című dalukhoz elkészítették első videoklipjüket is. 2002-ben egy új basszusgitáros, Kovács Zoltán csatlakozott az együtteshez. A következő években az ország egyik legnagyobb rajongótáborral rendelkező rockzenekarává nőtték ki magukat, és 2004 nyarán már a hazai zenei fesztiválok kihagyhatatlan fellépőjeként készítették el Egy életen át címet viselő nagylemezüket. 2005 tavaszán számos díjat zsebelhettek be új albumuknak köszönhetően, de a közönségsiker sem maradt el, hiszen az öt éves jubileumát országos turnéval ünneplő zenekar teltházas koncertet adott a Petőfi Csarnokban. A születésnapi koncert felvételei 2005 novemberében jelentek meg a Depi Birth DayVD című kiadványon.

2006 tavaszán az újabb albumot beharangozó, öt dalt tartalmazó Még1X című kislemezzel jelentkeztek. Az ősszel érkezett a Depresszió negyedik lemeze, mely Az ébredés útján címet kapta, és a megjelenése hetében rögtön a MAHASZ lemezeladási listájának első helyén nyitott. Az ébredés útján lett a Depresszió addigi legkeményebb, legnyersebb hanganyaga, az agresszív riffeket viszont nagyszerűen ellenpontozta Halász Ferenc dallamos éneke, a lendületes rock’n’roll és a modern metál stílusjegyeit is sikerült a dalokban jó arányban bevetni. Az ébredés útján másfél éves lemezbemutató turnéjának egyik utolsó állomására, egyben a Depresszió addigi leghosszabb és leglátványosabb koncertjére 2007 végén került sor a Petőfi Csarnokban. A koncertet megörökítő felvételeket De 3.14 Live címmel adták ki DVD-n, melyhez a debreceni Lovardában tartott fellépésük hanganyagát is csatolták. 2008 decemberében jelent meg a csapat ötödik, Egyensúly névre hallgató albuma.

2009 szeptemberében Pálffy Miklós (billentyűk, vokál) személyében új taggal bővült a zenekar. 2010-ben a 10. születésnapját ünneplő Depresszió a jubileum első eseményeként kiadta Nincs jobb kor (Best of 2000-2010) című válogatáslemezét a Hammer World Magazin februári számának mellékleteként, majd kezdetét vette a jubileumi koncertturné, melynek csúcsbulijára áprilisban került sor a Petőfi Csarnokban. Az ezt követő, öt zenekart felvonultató Royal Flush Fesztiválturné sikerei után a csapat négy hónapos szünetet tartott, hogy teljes mértékben új dalok írására koncentrálhasson. 2011 tavaszán tértek vissza a színpadokra, a 10 éves jubileumi koncertet megörökítő DVD megjelenésével egy időben. 2011 szeptemberében jelent meg a Varga Zoltán produceri irányításával készült hatodik Depresszió-lemez Vízválasztó címmel.

Megalakulása óta a Depresszió 6 stúdióalbumot, 1 kislemezt és 1 válogatáslemezt jelentetett meg. Az öttagú formációt pályafutása alatt számtalan közönségdíjjal jutalmazták, emellett olyan világsztárokkal játszott már együtt, mint például a Korn, Marilyn Manson, a Slayer, a Deftones vagy a Motörhead.
Eddig 0 komment érkezett.
KONCERTNAPTÁR
Az adatbázisunkban nem található koncert ezzel a dátummal.
KONCERTEK A KÖZELEDBEN