Erik Sumo Band

Erik Sumo Band

indie electronic
Tagok:
Tövisházi Ambrus
Császári Gergely
Kiss Erzsi
Pápai István
Drapos Gergely
Mészáros Ádám
Farkas Zoltán
Alakulás éve:
2004.
Kiadó:
Megadó Kiadó
6
0
Erik Sumo Band
ColorStar
Brains
The Carbonfools
Bin-Jip
KÖZELGŐ KONCERTEK
Ez az előadó jelenleg nem rendelkezik közelgő koncertekkel.
KORÁBBI KONCERTEK
Akvárium Klub
Budapest, Erzsébet tér 14.
február 24. 21:00
1.200 Ft
Trafó - Kortárs Művészetek Háza
Budapest, Liliom utca 41.
december 29. 20:00
1.800, 2.200 Ft
A38 Hajó
Budapest, Budai alsó rakpart, Petőfi híd budai hídfőjénél
november 25. 20:00
1.600, 1.900 Ft
Szeparé Bisztró
Budapest, Teréz körút 55.
november 4. 20:30
1.000, 1.200 Ft
Kobuci Kert
Budapest, III. kerület, Óbuda, Fő tér 1.
augusztus 19. 20:00
800 Ft
Az Erik Sumo Band-et 2004 végén alapította az Amorf Ördögök egykori billentyűs-énekese, Tövisházi Ambrus. A karrierje során már Tristram Shandy úr, Erik Szamovár és Sero Muki néven is alkotó zeneszerző 2002-ben kezdett Erik Sumo-ként dalokat írni. Még ebben az évben megjelent a stuttgarti Pulver Records gondozásában két saját számát („Just A Woman”, „Pretty Nu!”), illetve azok remixeit tartalmazó vinyl maxija. A korong rövid időn belül nagy népszerűségre tett szert, több elektronikus tánczenei listán is előkelő helyen szerepelt. Az ezt követő időszakban Erik Sumo főleg remixeket készített Keyserrel és Shurikennel Crate Soul Brothers név alatt, de dolgozott Haze és az Easylifenatural társaságában is. 2005 júliusában jelent meg az első Erik Sumo nagylemez előfutáraként a The Real Moustache című EP, ami a címadó dalon kívül még három felvételt, a „This Is Where it Began” eredeti és beatverzióját, valamint a Gershwin-örökzöld, „Summertime” sajátos hangulatú átiratát tartalmazta.

Tövisházi Ambrus invitálására számos kiváló zenész csatlakozott a projekthez, így bár az első nagylemez még Tövisházi produceri-zeneszerzői albumaként jelent meg, de a lemez anyagát élőben kezdetektől fogva a hét tagú Erik Sumo Band adta elő. A zenekar tagja lett Farkas Zoltán (gitár), Balahoczky István (basszusgitár), Pápai István (ütőhangszerek), Dudás Zsombor (dobok), valamint két különleges orgánumú énekesnő, a dzsesszes-soulos hangulatot képviselő Fábián Juli, illetve az elvontabb dalokban közreműködő Kiss Erzsi. A 12 dalt magába foglaló album 2005 szeptemberében jelent meg My Rocky Mountain címmel. A kortárs kísérleti elektronikát, a poszt-bluest és a 60-as, 70-es évek popzenéjét keresztező lemezt még Németországban is kiadták. A My Rocky Mountain óriási közönségsiker lett, melyet hazai és külföldi koncertek sora követett. A koncerteken Fábián Juli dalait már Harcsa Veronika (Harcsa Veronika Quartet, Bin-Jip) énekelte, aki 2005 nyarán csatlakozott a zenekarhoz. Dudás Zsombor dobost később Farkas Zoltán váltotta (Pál Utcai Fiúk), Balahoczky István basszusgitáros és Farkas Zoltán gitáros helyére pedig Mészáros Ádám és Drapos Gergely került, akik Tövisházi Ambrus másik zenekarának, a Péterfy Bori & Love Band-nek is tagjai.

Az Erik Sumo Band második nagylemezének megjelenésére négy évet kellett várni. 2009 szeptemberében adták ki a The Trouble Soup névre hallgató korongot a Megadó Kiadó gondozásában. A hosszú idő, ami a két album között eltelt, részben köszönhető volt a zenekari tagok elfoglaltságának, részben a dalok maximalista kidolgozásának. A lemezre megérte várni, a kritikusok szerint ez volt az év egyik legjobb hazai poplemeze. A „Disco In My Head” című dalhoz videoklip is készült Fazakas Péter rendezében, amit a Corvintetőn rögzítettek. A Trouble Soup dalaiból készített remixeket a vezető hazai elektronikus zenei kiadó, a Chi Recordings adta ki 2010 tavaszán három digitális EP formájában. 2010 októberében Harcsa Veronika távozott a zenekartól, mivel „nem tudta olyan lelkesen csinálni, mint az elején”. A csapat Harcsa Veronika kiszállása után is tovább folytatta a zenélést, 2011 tavaszán a Twilight At The Zoo Vol. 1 című EP-vel jelentkeztek, majd a nyáron Császári Gergely (ének, gitár) személyében új taggal bővültek. 2011 novemberében jelent meg az új felállású Erik Sumo Band újabb nagylemeze The Ice Tower címmel, melyet a zenekar ingyenesen letölthetővé tett rajongói számára.
Eddig 0 komment érkezett.
KONCERTNAPTÁR
Az adatbázisunkban nem található koncert ezzel a dátummal.
KONCERTEK A KÖZELEDBEN