EZ Basic

EZ Basic

indie rock
Tagok:
Szarvas Árpád
Pesztalics Dénes
Nagybaczoni Áron
Tóth András
Alakulás éve:
2000.
Kiadó:
Twelvetones Records
2
0
The Grenma
The Moog
The Trousers
Alvin és a mókusok
Ákos
KÖZELGŐ KONCERTEK
Ez az előadó jelenleg nem rendelkezik közelgő koncertekkel.
KORÁBBI KONCERTEK
Pécsi Est Café
Pécs, Rákóczi út 46.
május 18. 21:00
800 Ft
Roncsbár
Debrecen, Csapó utca 27.
május 4. 21:00
1.000 Ft
Open Doors Bar
Békéscsaba, Kazinczy út 5.
április 21. 21:00
? Ft
Club Noir
Szeged, Londoni krt. 22.
március 30. 21:00
800 Ft
Technika Háza Kávézó
Kecskemét, Rákóczi út 2.
január 28. 21:00
800 Ft
Az EZ Basic története 2000-ben kezdődött, amikor a szegedi Szarvas Árpád (ének, gitár) és Pesztalics Dénes (basszusgitár) megalapította saját kísérleti szobazenekarát, célként meghatározva az indie-pop, a new wave, a post-punk és az elektronikus zene ötvözésével létrehozni egy egyedi hangzást. Stílusukra olyan zenekarok voltak hatással, mint a Primal Scream, a Jesus & Mary Chain, a Suicide vagy a Lush. Dalaikat csak ritkán mutatták be közönségnek, akkor viszont dobgéppel és egy plusz gitárossal kiegészülve léptek fel. Az EZ Basic számára egy 2004-es budapesti koncert jelentette a fordulópontot, amit az A38 Hajón adtak a Puzzle előzenekaraként. A következő évben áttették székhelyüket Budapestre és Tóth András dobos érkezésével trióvá bővültek. 2006-ban az egyre sikeresebb koncertek mellett rögzítették az EZ To Say című EP-t, mely 2007 elején jelent meg szerzői kiadásban.

A kislemez megjelenése után a PANKKK-program támogatásának köszönhetően az EZ Basic egy teljes albumon is megmutathatta magát. A mindössze hat nap alatt rögzített Hocus Focus című bemutatkozó nagylemezt a közönség és a kritikusok is egyaránt pozitívan fogadták. Az album legnagyobb slágere a „Nice 1” lett, mely a Radio Cafén és az MR2 Petőfi Rádión is a legjátszottabb dalok közé került, a számból készült videoklip pedig felkapaszkodott az MTV Top Selection hatodik helyéig. A csapat mindeközben remek koncertzenekarrá érett, a hazai fesztivál- és klubkoncertek mellett játszottak Szlovákiában, Lengyelországban és Németországban is.

A második album munkálatai 2008 végén kezdődtek George Shilling neves brit producer vezetésével, aki olyan együttesekkel dolgozott korábban, mint a Blur, a My Bloody Valentine vagy a Primal Scream. Az album Hello Heavy címmel 2010 márciusában került a boltokba a Twelvetones Records gondozásában. A tíz dalt tartalmazó nagylemez egységes és slágeres hangzású lett köszönhetően a csapat remek dalszerzői munkájának. A zenekar a megjelenést követő lemezbemutató turnéra az új anyag hangzásvilágához alkalmazkodva már Nagybaczoni Áron billentyűssel kiegészülve vágott neki. 2011 januárjában az EZ Basic képviselte Magyarországot az Európa legfontosabb szakmai fesztiváljának tartott Eurosonicon, a hollandiai Groningenben.
Eddig 0 komment érkezett.
KONCERTNAPTÁR
Az adatbázisunkban nem található koncert ezzel a dátummal.
KONCERTEK A KÖZELEDBEN