Fish!

Fish!

alternative rock funk
Tagok:
Kovács Krisztián
Gajda Mátyás
Binges Zsolt
Maróti András
Alakulás éve:
1999.
Kiadó:
Magneoton
18
2
Fish!
Kesh
Kerekes Band
The Qualitons
Anna & the Barbies
KÖZELGŐ KONCERTEK
Ez az előadó jelenleg nem rendelkezik közelgő koncertekkel.
KORÁBBI KONCERTEK
Pannónia Fesztivál
Szántód, Szántódpuszta Kulturális Központ
május 26. 20:30
3.900, 5.900, 6.900 Ft
Roncsbár
Debrecen, Csapó utca 27.
május 25. 20:00
? Ft
Miskolci Egyetemi Napok 2012
Miskolc, Egyetemváros
május 3. 20:30
1.200, 2.500 Ft
Dürer Kert
Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.
március 17. 20:00
1.000 Ft
Rocktár
Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos út 35.
március 16. 21:00
1.000, 1.300 Ft
A négytagú Fish! zenekar 1999-ben alakult Budapesten. A leginkább a Faith No More-tól, az Incubus-tól és a Red Hot Chili Peppers-től érkezett impulzusokat újragondoló, feszes funk-rockot játszó formáció immár több mint tíz éve állandó szereplője a fővárosi klubéletnek. A Fish! felállása az évek során többször változott, a zenekarvezető-énekes Kovács Krisztiánt (Senior Hal) leszámítva minden poszton történt változás. Az együttes mai tagjai Gajda Mátyás gitáros, Binges Zsolt basszusgitáros és Maróti András dobos. Első dalaik magyarul születtek, majd a stílusukhoz jobban illő angolra váltottak, a 2009-es Csinálj egy lemezt! viszont már kizárólag magyar nyelvű számokat tartalmazott.

A garage rock, a punk, a funk és a metal stílusjegyeit ötvöző Fish! adta a Zöld Pardon történetének első koncertjét még 1999-ben. Később az együttes „Positivo” című száma felkerült a Pizzás filmzene lemezre, emellett több daluk helyet kapott a fővárosi underground rock- és metálzenekarokat tömörítő BPRNR válogatásalbumain is. 2002-ben jelent meg szerzői kiadásban a Fish! első kislemeze, a Tessék, melyet 2004-ben egy újabb EP, a Check Out The Sound követett. Bemutatkozó nagylemezükre végül hét évet kellet várni, a First Of Many 2006-ban jelent meg a CLS Records gondozásában. A korong jó példa volt arra, hogyan lehet egymástól látszólag távol eső zenei stílusokat szórakoztató egésszé gyúrni. A 12 tételes lemez intenzív, lendületes, dallamos pörgés, ahol a stadionrefrének szépen megférnek a táncos alapokkal és a torz gitárokkal.

2008-ban a három dalt tartalmazó Stand Up című EP-vel jelentkeztek, melyet weboldalukon ingyen meg lehetett hallgatni. A Fish! második stúdióanyaga 2009-ben jelent meg Csinálj egy lemezt! címmel. Az együttes új albuma érdekes keverékét adta a dallamos popnak, a punknak, a garage rocknak és a funknak. A számok közül különösen kiemelkedett a ragga-betétet tartalmazó „Személyes üzenet” (amit KRSA, azaz Tóth Kristóf a Pannonia Allstars Ska Orchestra frontembere reprezentált) és a „Majdnem Kalifornia”, amelyhez videoklip is készült. A „Még egy ilyen” című számban pedig Egyedi Péter (Óriás, Isten Háta Mögött) szállt be a vokálozásba. 2010 sem maradhatott ki újabb dalok nélkül, júniusban jelent meg a négyszámos Mindenki király című EP, melyet a zenekar ingyen letölthetővé tett hivatalos weboldaláról.
Eddig 0 komment érkezett.
KONCERTNAPTÁR
Az adatbázisunkban nem található koncert ezzel a dátummal.
KONCERTEK A KÖZELEDBEN