Frenk

Frenk

alternative acoustic
Tagok:
Torma Gábor
Almási Endre
Varga Laca
Alakulás éve:
2005.
Kiadó:
MamaZone Records
3
0
Frenk
The Carbonfools
Žagar
Mystery Gang
Dresch Quartet
KÖZELGŐ KONCERTEK
Ez az előadó jelenleg nem rendelkezik közelgő koncertekkel.
KORÁBBI KONCERTEK
Pécsi Est Café
Pécs, Rákóczi út 46.
június 1. 21:00
? Ft
Kobuci Kert
Budapest, III. kerület, Óbuda, Fő tér 1.
május 8. 20:00
900 Ft
Akvárium Klub
Budapest, Erzsébet tér 14.
április 20. 21:30
1.900 Ft
Hunnia Art Bisztró
Budapest, Bank utca 5.
március 23. 21:00
500 Ft
Hunnia Art Bisztró
Budapest, Bank utca 5.
február 24. 22:30
? Ft
Frenk - akit a közönség először a Hiperkarma dobosaként ismert meg - már jó ideje saját jogán is fontos szereplője a hazai könnyűzenei életnek. A klasszikus sanzon- és kabaréhagyományokat egyként megidéző extravagáns énekes 2005-ben kezdett maga köré zenekart verbuválni, még ebben az évben aláírt egy lemezszerződést, 2007-ben pedig kilépett a Hiperkarma együttesből, azóta saját színpadi produkcióján dolgozik.

Az énekes Torma Gábor néven látta meg a napvilágot 1977-ben, Dunaújvárosban. Zene iránti érdeklődése már gyerekkorában megmutatkozott, nyolc évesen debütált a dobok mögött bátyja zenekarában. Tinédzserként fokozatosan felfedezte a klasszikus és a kortárs zenét, idővel jelentkezett a konzervatóriumba, ahová felvételt is nyert. Ezután csatlakozott egy dunaújvárosi együtteshez, ahová Almási Endre és Varga Laca hívták, akik ma is a zenekara tagjai. A rock and roll életmód, a lázadás azonban a konzervatóriumból való azonnali kicsapáshoz vezetett. Későbbiekben még felvették a Zeneművészeti Főiskola jazz-tanszakára, de hamarosan félbehagyta „tanulmányait”. 2000 nyarán Bérczesi Robert invitálására megalakították a Hiperkarmát, ami fordulópont volt Frenk életében: ekkor került bele az underground zenei kultúra sűrűjébe. Még ebben az évben megjelent a Hiperkarma első, címnélküli lemeze. A változatos, zenei ötletekben tobzódó albumon a dobolás mellett már vokálozni is hallani lehetett. A zenekar második albumán, a 2003-as Amondó című korongon Frenk a dobolás és vokálozás mellett billentyűs hangszereken is közreműködött.

2005-ben már néhány saját szerzeménnyel a tarsolyában elkezdte előkészíteni szólókarrierjét. Az év végén aláírt egy lemezszerződést az FF Film & Music kiadóval, majd közel egy éves munkafolyamat eredményeképp 2006 végén megjelent első albuma Szívzörejek címmel. A dalok nagy részére lebegő, sanzonos hangulat volt a jellemző („Ma este”, „Meleg bor”, „Koktél jege”), de a lemezen azért akadt bőven feszes, slágeres darab is („Bomba”, „Vérmix”, „1formaság kora”). Frenk 2007 őszén végleg kiszállt a Hiperkarma zenekarból, hogy szólókarrierjére koncentrálhasson, emellett a Budapest Bár oszlopos tagjává is vált.

Frenk 2010 nyarán új nagylemezzel rukkolt elő Nagyvárosi éjszakák címmel. Az előző albumhoz képest komplexebb anyagon az éjszaka szexszel, drogokkal, alkohollal és szerelemmel túlfűtött élethelyzetei elevenednek meg. Frenk ismét egy, az aktuális trendektől teljességgel független, sokszínű, időtlen dalcsokrot tett le az asztalra.
Eddig 0 komment érkezett.
KONCERTNAPTÁR
Az adatbázisunkban nem található koncert ezzel a dátummal.
KONCERTEK A KÖZELEDBEN