Hangmás

Hangmás

indie new wave
Tagok:
Minda Endre
Molnár Kata
Paul Schiessler
Pogár László
Kabai Gergely
Török Gergely
Alakulás éve:
2002.
Kiadó:
-
3
0
Neo
Hangmás
Mystery Gang
Bin-Jip
ColorStar
KÖZELGŐ KONCERTEK
Ez az előadó jelenleg nem rendelkezik közelgő koncertekkel.
KORÁBBI KONCERTEK
Pecsa Music Garden
Budapest, Zichy Mihály út 14.
június 1. 20:00
? Ft
Pannónia Fesztivál
Szántód, Szántódpuszta Kulturális Központ
május 27. 22:10
3.900, 5.900, 6.900 Ft
Corvintető
Budapest, Blaha Lujza tér 1-2.
április 6. 21:00
1.000 Ft
Expresszó Klubmozi és Kávézó
Veszprém, Brusznyai utca 2.
március 23. 22:00
800 Ft
Pécsi Est Café
Pécs, Rákóczi út 46.
február 4. 21:00
ingyenes
A Hangmás egy 2002-ben alakult, stílusában főleg a hetvenes és nyolcvanas évek new wave és elektropunk zenéjéből merítkező budapesti zenekar. Az együttes tagjai Minda Endre (ének), Molnár Kata (billentyűs hangszerek), Paul Schiessler (gitár), Pogár László (gitár), Kabai Gergely (basszusgitár) és Török Gergely (dob). A Joy Division stílusát a Cure-ral, New Order-rel fűszerező muzsika hiánypótló a magyar könnyűzenében. Mégis a Hangmás kuriózumát és igazi erősségét (az energikus élő koncertek mellett) az jelenti, hogy a külföldi hatások mellett a magyar underground – főleg az Európa Kiadó, a Kézi-Chopin és a korai Sexepil fémjelezte – örökségét is ügyesen beépíti saját világába.

2006-ban kiadtak egy ígéretes EP-t Freak Show címmel, mely három dalt tartalmazott. A kislemezről ismert három számot további hat szerzeménnyel megfejelő, 2007 őszén kiadott Funeral Party Budapest jelentette az igazi áttörést a Hangmás számára. A remek bemutatkozó album után figyelt fel a zenekarra a közönség és a szakma. Első videoklipjük, mely a „We are modern” című dalhoz készült, hamar felkapaszkodott az MTV Top50 Selection ötödik helyére. A „We are modern”-t a francia Transmusicales Festival is felfedezte magának, ahol a zenekar 2008 decemberében játszott. A dalt a fesztivál egyik hivatalos slágerévé is választották, ami több helyi TV és rádiómegjelenést is eredményezett. A zenekar a francia koncertek mellett több külföldi fesztiválon is fellépett, Bécsben és a környező országokban rendszeresen koncerteznek.

2009 júliusában a Hangmás megjelentette Plastic Tracks című EP-jét, melyen többek között 3 remix is debütált: a „Zombie Disco” és a „We Are Modern” újraértelmezése Kőváry Péter (Neo), Karányi és a Headshotboyz jóvoltából. A kislemez érdekessége, hogy csak online lehetett hozzáférni - ingyenesen letölthető formában. Októberben jelent meg a zenekar várva várt második stúdióalbuma, a Valaki ma este megsérülhet. A lemez központi témája a sötétség, az éjszaka, a szélsőséges érzelmek és a tanácstalanság. A több év terméséből született bemutatkozó anyaggal szemben, erre a lemezre másfél év dalaiból válogattak, aminek köszönhetően több a kísérletezés, de ennek ellenére a korong mégis egységesebb, élesebb képet mutat.
Eddig 0 komment érkezett.
KONCERTNAPTÁR
Az adatbázisunkban nem található koncert ezzel a dátummal.
KONCERTEK A KÖZELEDBEN