Heaven Street Seven

Heaven Street Seven

indie alternative rock
Tagok:
Szűcs Krisztián
Orbán Gyula
Ábrahám Zsolt
Németh Róbert
Takács Zoltán
Alakulás éve:
1995.
Kiadó:
1G Records
8
1
Hiperkarma
Heaven Street Seven
Fish!
Pál Utcai Fiúk
Hollywoodoo
KÖZELGŐ KONCERTEK
Ez az előadó jelenleg nem rendelkezik közelgő koncertekkel.
KORÁBBI KONCERTEK
Művészetek Palotája
Budapest, Komor Marcell utca 1.
június 12. 20:00
1.700, 2.900, 3.700 Ft
Pannónia Fesztivál
Szántód, Szántódpuszta Kulturális Központ
május 27. 18:40
3.900, 5.900, 6.900 Ft
Szeged Napja
Szeged, Dóm tér
május 25. 19:00
ingyenes
Veszprémi Egyetemi Napok 2012
Veszprém, Wartha Vince utca 1.
április 28. 21:30
2.500 - 10.000 Ft
Főiskolások Hete 2012
Nyíregyháza, Sóstói út 31/B
április 20. 20:00
2.000, 2.990, 3.990 Ft
Az 1995-ben megalakult Heaven Street Seven napjaink egyik legnépszerűbb magyar gitárzenekara az egyetemisták és főiskolások körében. Az együttes története is egy főiskolán, az esztergomi Vitéz János Tanítóképző Főiskola kollégiumának folyosóin kezdődött. Szűcs Krisztián és Németh Róbert évfolyamtársak, valamint Orbán Gyula és Kiss Endre, a korábbi Houdinis zenekar zenészei voltak az alapító tagok. Még ebben az évben, Stuttgartban elkészült a bemutatkozó anyag, a Tick Tock No Fear, majd következtek az első komolyabb Heaven Street Seven koncertek. Elindult a szekér…

1995 őszén öttagúvá vált a zenekar, csatlakozott Balczer Gábor, a következő év elejére pedig elkészült a Goal című lemezanyag, melyhez eleinte nem találtak kiadót. A kedvező fordulat akkor következett be, amikor 1997 nyarán az újonnan alakult 1G Records szerződést kötött az együttessel, mely eredményeként októberben megjelent a Goal, a „Wallflower” című dalhoz pedig videoklipet is készítettek. Közben Kiss Endre elhagyta a Heaven Street Seven kötelékét.

A zenekar 1998-ig csupán angol nyelvű számokat írt, harmadik lemezük rögzítésénél azonban (a Quimby billentyűsének, Balanyi Szilárdnak a közreműködésével) megszülettek az első magyar dalok is. A Budapest Dolls című lemez komoly fordulatot jelentett a zenekar életében, a váltással sikerült szélesebb közönséget megszólítaniuk. Ebben az évben új taggal bővült a Heaven Street Seven, Takács Zoltán csatlakozott az együtteshez.

Intenzív koncert turnék következtek, melyet megszakítottak az új album munkálatai, 2000-ben pedig megjelent az új stúdióanyag, mely a Cukor címet kapta. A lemez nagy sikert aratott a közönség és a kritikusok körében is, a humoros, ironikus, melankóliába hajló dalszövegek és a remek, slágeres popdalok kiemelték a Heaven Street Seven-t az "ígéretes fiatal zenekar" néhol már szűknek tetsző skatulyájából.

A két évvel később megjelent Kisfilmek a nagyvilágból a Cukor által kijelölt utat folytatta, de jóval hosszabbra, szerteágazóbbra, összetettebbre sikerült. Az együttes ezután minden második évben megjelentett egy albumot. 2004-ben jött a Cukor slágerességéhez visszatérő Szállj ki és gyalogolj!, 2006-ban pedig a Tudom, hogy szeretsz titokban, melyen bemutatkozott új szólógitárosuk, Ábrahám Zsolt.

A 2008-as Jazz sokkal kísérletezősebbre sikerült, mint elődei. Az albumot a Heaven Street Seven történetének legváltozatosabb, legjátékosabb, legszórakoztatóbb produkciójaként tartják számon, melyet 2009-ben az év alternatív albuma kategóriában Fonogram-díjra is jelölték. Az anyagot hazánkban elsők között ingyen letölthetővé tették a weboldalukról.
Eddig 0 komment érkezett.
KONCERTNAPTÁR
Az adatbázisunkban nem található koncert ezzel a dátummal.
KONCERTEK A KÖZELEDBEN