Hollywoodoo

Hollywoodoo

alternative rock
Tagok:
Trócsányi Gergely
Nirnsee Krisztián
Rembeczki Gábor
Urbán Szabolcs
Hohl Árpád
Alakulás éve:
1993.
Kiadó:
1G Records
6
0
Quimby
Szabó Balázs Bandája
Hiperkarma
Fish!
Kistehén
KÖZELGŐ KONCERTEK
Ez az előadó jelenleg nem rendelkezik közelgő koncertekkel.
KORÁBBI KONCERTEK
Pannónia Fesztivál
Szántód, Szántódpuszta Kulturális Központ
május 26. 19:00
3.900, 5.900, 6.900 Ft
Expresszó Klubmozi és Kávézó
Veszprém, Brusznyai utca 2.
március 3. 22:00
1.200 Ft
Club Like
Budapest, Fővám tér 8.
február 17. 21:00
1.200 Ft
Rocktogon Music Pub
Budapest, Mozsár utca 9.
december 30. 22:00
? Ft
Méj'víz
Balatonalmádi, Jókai Mór utca 1.
december 23. 22:00
700 Ft
A Hollywoodoo még a kilencvenes évek elején Hollywood's New Blood néven indult Veszprémből. A Trócsányi Gergely énekes vezette együttes garázsban kezdte, majd rendkívüli elszántsággal, több száz koncerttel a hátuk mögött vált stílusában a funk-rockból táplálkozó budapesti székhelyű, profi zenekarrá.

A magyar színtéren megjelenésében is üde színfoltnak számító frontemberen kívül mára mindössze Nirnsee Krisztián gitáros maradt az eredeti felállásból. Hohl Árpád dobos 1996-ban csatlakozott a bandához, majd a későbbiekben kiegészültek női vokálokkal és fúvósokkal is, de a 2000-es években visszatértek eredeti, keményebb stílusukhoz. 1997-ben rögzítették első lemezüket még angol nyelven New Blood címmel. A „You Can't Stop My Fire” című dalukból klip is készült, melyet egy darabig a magyar zenecsatorna is játszott. Az elkövetkező években rendszeressé váltak az Örvényesen tartott koncertek, és mára ez a Balaton-parti „házibuli” nagy zenei fesztivállá nőtte ki magát.

1999-ben magyar nyelven rögzítettek egy demót, melynek megjelentetéséhez kiadót kerestek, de nem jártak sikerrel. Ekkor döntöttek úgy, hogy az előrelépés reményében Budapestre költöznek, és ez a zenekar életében valóban új fejezetet nyitott. 2001 elején rögzítették első magyar nyelvű nagylemezüket a HSB Stúdióban, de a stúdióanyag a kiadó csődje miatt nem jelenhetett meg. Szerencsére sikerült átszerződniük a Warner-Magneoton kiadóhoz, újra felvették a dalokat és megszületett első magyar nyelvű albumunk, a Stabil Oldalfekvés 2002 tavaszán. Még ebben az évben a Hollywoodoo kiegészült Urbán Szabolcs gitárossal.

Második albumuk, a 2004-es Karmolok, harapok, ahogy az címén is érződik, erőteljesebb, keményebb hangzású volt elődjénél. Visszatértek a metálhoz, funkynak nyoma sem maradt az új anyagon. A bandát egyre többen megismerték, a Hollywoodoo koncertek egész sorát adta szerte az országban, közben elismertséget szerzett szakmai körökben is, és bekerült a hazai rockzenei elit mezőnyébe.

2005-ben új basszusgitárosukkal, Rembeczki Gáborral kezdtek neki harmadik sorlemezük rögzítésének. Azistenlába című album 2006 őszén jelent meg és a szokásos rockos, karcos zúzások mellett szerencsére megmaradtak a stílusos kalandozások is, valamint a hangzás is profibbá vált.

2007 márciusában menedzsmentet váltottak és kidolgoztak egy elektro-akusztikus koncertprogramot, aminek a Hollywoodoo Light nevet adták. Az unplugged műsor a VOLT Fesztiválon debütált nagy sikerrel. A népszerű akusztikus koncertek hatására a Hollywoodoo rögzítette Light albumát stúdió körülmények között, mely 2008 őszén jelent meg az 1G Records gondozásában.
Eddig 0 komment érkezett.
KONCERTNAPTÁR
Az adatbázisunkban nem található koncert ezzel a dátummal.
KONCERTEK A KÖZELEDBEN