Kerekes Band

Kerekes Band

world funk
Tagok:
Fehér Zsombor
Námor Csaba
Csarnó Ákos
Kónya Csaba
Fehér Viktor
Alakulás éve:
1995.
Kiadó:
-
7
0
The Qualitons
Fish!
Kesh
Kerekes Band
Bin-Jip
KÖZELGŐ KONCERTEK
Ez az előadó jelenleg nem rendelkezik közelgő koncertekkel.
KORÁBBI KONCERTEK
Balaton Sound
Zamárdi, OTP Bank Színpad
július 15. 17:30
napijegy: 15000 Ft
Pannónia Fesztivál
Szántód, Szántódpuszta Kulturális Központ
május 25. 20:30
3.900, 5.900, 6.900 Ft
Barátság Kulturális Központ
Százhalombatta, Szent István tér 5.
május 19. 20:00
? Ft
XVIII. Egerszeg Fesztivál
Zalagerszeg, Széchenyi tér, Dreher Nagyszínpad
május 12. 18:30
ingyenes
Kobuci Kert
Budapest, III. kerület, Óbuda, Fő tér 1.
április 28. 20:00
1.000 Ft
Az egri Kerekes Band immár tizenöt éve fontos szereplője a hazai (nép)zenei életnek: táncházak, koncertek, lemezek, díjak jelzik az általuk bejárt utat. A zenekar kezdetben autentikus gyimesi és moldvai népzenét játszott, melyben a furulyának és dobnak is kiemelt szerep jutott. Első két lemezük (a még Kerekes Együttes néven kiadott 2001-es bemutatkozás és a Tímár testvérekkel közösen felvett 2003-as Fütyül a masina) népdalgyűjtő munkájuk eredménye, határozottabb lépéseket a világzene felségterületére és az önálló hangzásuk létrehozására csak ezután tettek.

A Fehér Zsombor furulyás vezette öttagú Kerekes Band mindig is magába fogadta a népzenétől idegen stílusok hatásait. Ennek eredménye egy teljesen új, modern hangzású, szabad variációja lett az amúgy is nagyon vérpezsdítő magyar népzenének. Kialakítottak egy olyan egyedi hangzást, mely már inkább világzene, mégis különbözik minden más népzenéket ötvöző produkciótól. A Kerekes Band fő sajátossága, hogy a három autentikus hangszer (furulya, koboz, brácsa) dobbal és basszusgitárral is kiegészül, így jön létre a zenekar által ethno funkként aposztrofált muzsika. A zenekarvezető mellett a ritmusszekcióban Fehér Viktor foglal helyet, Kónya Csaba basszusgitáron, Csarnó Ákos brácsán, Námor Csaba pedig kobzon játszik.

Harmadik albumuk, a 2006-os Pimasz - mellyel végleg letértek a hagyományos népzene ösvényéről - itthon és külföldön is egyaránt sikeres lett. A Songlines nevű tekintélyes világzenei magazin 2006-os szeptember/októberi számában beválogatta a világ 10 legjobb, újonnan megjelent albumai közé. Itthon a Pimasz előbb arany-, majd platinalemezes lett, 2008-ban pedig Fonogram-díjra jelölték „Az év hazai világzenei albuma" kategóriában.

A 2008 őszén megjelent Fel a kalappal! folytatta az előző albumon megkezdett utat. Az „Ethno Funk” című dalukból 2009 elején elkészült a Kerekes Band első videoklipje, az év végére pedig a Fel a kalappal! elődjéhez hasonlóan aranylemezes lett és Fonogram-díjra jelölték.
Eddig 1 komment érkezett.
Betyár jó a muzsikájuk!!! Imádom őket!
hannah
2010. október 14. 23:45
KONCERTNAPTÁR
Az adatbázisunkban nem található koncert ezzel a dátummal.
KONCERTEK A KÖZELEDBEN