Kiscsillag

Kiscsillag

alternative rock
Tagok:
Lovasi András
Mihalik Ábel
Ózdi Rezső
Leskovics Gábor
Alakulás éve:
2005.
Kiadó:
Megadó Kiadó
70
2
Quimby
Szabó Balázs Bandája
Kiscsillag
Subscribe
Isten Háta Mögött
KÖZELGŐ KONCERTEK
Ez az előadó jelenleg nem rendelkezik közelgő koncertekkel.
KORÁBBI KONCERTEK
Csabai Sörfesztivál
Békéscsaba, Gyulai út
június 7. 22:00
1.990 Ft
Pannónia Fesztivál
Szántód, Szántódpuszta Kulturális Központ
május 26. 19:30
3.900, 5.900, 6.900 Ft
Zöld Pardon
Budapest, Neumann János utca 2.
május 19. 20:00
400 Ft
Bridge Hallgatói és Oktatói Klub
Győr, Kálóczy tér 6.
május 12. 22:00
1.200 Ft
Magyarkert
Jakabszállás, Magyarkerti út 70.
május 5. 14:30
2.800 Ft
A Kiscsillag zenekar 2005 tavaszán alakult három olyan zenészből, akik a 90-es évek elején már játszottak együtt a Kispál és a Borzban: Ózdi Rezső (basszusgitár), Bräutigam Gábor (dob) és Lovasi András (ének, gitár) összeállt, hogy szabadidejükben újra együtt zenélhessenek egy kicsit, hozzájuk csatlakozott még Leskovics Gábor (gitár, vokál) is a Pál Utcai Fiúkból. Ekkor még nem lehetett tudni, hogy a Kiscsillag egy tétova kísérlet marad visszhang nélkül, vagy a tapasztalt zenészek valami forradalmi dolgot hoznak össze a stúdióban. Hamarosan elkészültek az első demófelvételek, jöttek az első koncertek, amik szerencsére az utóbbira engedtek következtetni.

A Kiscsillag első, Greatest Hits Vol. 01. című lemeze 2006 őszén jelent meg Lovasi András kiadójánál, a Megadó Kiadónál. Az, hogy „ős-kispálosok” készítették meglátszik a stíluson is, a dalokban visszatértek a másfél-két évtizeddel ezelőtti egyszerű struktúrákhoz, a korai Kispál és a Borz blues-rockos lüktetéshez és slágeres lendületéhez. Az album két dalához is készült videoklip: a "Ha én lennék" című Lovasi/Ózdi szerzemény „lelkes verzsön”-jéhez és a „Kockacukor”-hoz.

A Kiscsillag teltházas koncertek állandó szereplője volt a következő években. A sok koncert mellett azonban nem maradtak sokáig tétlenek a dalszerzésben sem, 2008 elején már a második albumon kezdtek el dolgozni. Tavasszal azonban történt egy tagcsere: az annak idején már a Kispálból is többször kitett Bräutigam Gábor helyére Mihalik Ábel került. Még februárban letölthetővé tették „Fishing On Orfű” és „Van-e szándék?”, illetve év végén a „Légy szíves” című dalaikat, amelyek újfent egy nyers és rockos lemezt ígértek. Végül 2009 elején Tövisházi Ambrus (Péterfy Bori & Love Band) produceri segédletével megjelent Örökre szívembe zártalak meg is felelt ennek a várakozásnak: mindössze két lassú szám bújik meg a középtempós és az attól gyorsabb irány felé tartó szerzemények között.

A zenekar 2010 novemberében jött ki legújabb, Sirály című kislemezével, ami a 2011-re tervezett harmadik Kiscsillag nagylemez beharangozója is egyben.
Eddig 0 komment érkezett.
KONCERTNAPTÁR
Az adatbázisunkban nem található koncert ezzel a dátummal.
KONCERTEK A KÖZELEDBEN