Kozma Orsi Quartet

Kozma Orsi Quartet

jazz
Tagok:
Kozma Orsi
Cseke Gábor
Hárs Viktor
Pusztai Csaba
Alakulás éve:
2008.
Kiadó:
Magneoton
1
0
Dresch Quartet
Harcsa Veronika Quartet
Kozma Orsi Quartet
Irie Maffia
Hangmás
KÖZELGŐ KONCERTEK
Ez az előadó jelenleg nem rendelkezik közelgő koncertekkel.
KORÁBBI KONCERTEK
Ötkert
Budapest, Zrínyi utca 4.
március 28. 21:00
ingyenes
Café Frei
Szolnok, Hild tér 1.
március 27. 19:00
900 Ft
Nemcsak Jazz Klub
Szigetszentmiklós, Tököli utca 19.
március 23. 19:30
1.000, 1.500 Ft
Budapest Jazz Club
Budapest, Múzeum utca 7.
március 8. 21:00
800, 1.200 Ft
Budapest Jazz Club
Budapest, Múzeum utca 7.
december 15. 21:00
800, 1.200 Ft
A Tereskova és Kimnowak vokalistájaként feltűnt, majd a Jazz+Az illetve a Cotton Club Singers tagjaként befutott remek hangú énekesnő, Kozma Orsi 2008-ban alapította meg saját jazzkvartettjét. Az 1976-os születésű Kozma Orsi már kislányként a Magyar Rádió Gyermekkórusában énekelt, a gimnázium elvégzését követően Toldy Mária musical stúdiójába került, ahol két évet töltött el. Színésznőként az Operett Színház „Valahol Európában” című előadásában debütált, később játszott a „Dzsungel könyvében”, a „Koldusoperában”, de szerepelt a TÁP Színház „Űrzrínyiászában” is. Eközben számos neves előadó lemezén és koncertjén közreműködött vokalistaként, de az igazi országos ismertséget a Jazz+Az hozta meg számára. Az együttes feloszlása után szving-dzsessz vonalon mozgó Cotton Club Singers tagja lett. Még a szvingkvartett tagjaként jelent meg első szólólemeze 2005-ben Egy szó címmel. Az album Kovács Ákos társszerző-billentyűseként is dolgozó Szakos Krisztián segítségével készült el. A lemezen Szakos Krisztián dalai mellett szerepelt Orsi egy saját szerzeménye és két sláger-feldolgozás is.

2007-ben az énekesnő kivált a Cotton Club Singers-ből, hogy saját szólókarrierjére koncentrálhasson. 2007 májusában jelent meg második lemeze Az igazi szerep címmel a Magneoton kiadó gondozásában. Ezen az albumán Kozma Orsi az elektronikus alapú pop felé fordult, ami ismét Szakos Krisztián dalszerzői és produceri segédletével készült. Az anyagon olyan vendégelőadók szerepeltek, mint Tolcsvay László vagy Presser Gábor. 2008-ban megalakult a dallamos dzsessz-sztenderdek stílusában mozgó Kozma Orsi Quartet, melynek tagjai Cseke Gábor (zongora, billentyűs hangszerek), Hárs Viktor (bőgő, basszusgitár, baritongitár) és Pusztai Csaba (dobok, ütőhangszerek). Még 2008 decemberében kijöttek első közös lemezükkel, a kizárólag angol nyelvű dalokat tartalmazó Hide and Seek című hanganyaggal. A Hide and Seek tíz számából hetet Hárs Viktor és Cseke Gábor jegyez, emellett hallható még a lemezen Az igazi szerep albumról ismert Két lehetőség dzsesszes verziója, illetve egy Buddy Johnson és egy Harold Arlen feldolgozás is. Az „Unreachable” című dalban Kozma Orsi Harcsa Veronikával énekel duettet, míg a vonósokkal megtámogatott „You’ll Find My Soul” című dalban partnere Szalóki Ági. 2009-ben Fonogram-díjra jelölték a Hide and Seek-et „Az év hazai jazz albuma” kategóriában, emellett elnyerte a Jazzy dalverseny különdíját és a 2010-es pécsi Fringe Fesztivál szakmai díját is.

A Kozma Orsi Quartet második, Embrace című nagylemeze 2010 októberében jelent meg a Magneoton kiadónál. Az új kiadvány kifinomultabb, érettebb lett elődjénél, a koncertek során összecsiszolódott csapat egységesebb, hangulatosabb dalokat írt második albumára. A lemezen tíz szám hallható, melyek közül egyet („Holnap”) Szakos Krisztián jegyez, a fő dalszerző azonban továbbra is Hárs Viktor és Cseke Gábor. Az Embrace munkálataiban Tony Lakatos szaxofonművész is közreműködött, aki egyedülálló szólójával színesíti a „You and Me” és a „Leftover” című dalokat.
Eddig 0 komment érkezett.
KONCERTNAPTÁR
Az adatbázisunkban nem található koncert ezzel a dátummal.
KONCERTEK A KÖZELEDBEN