Magashegyi Underground

Magashegyi Underground

alternative trip hop
Tagok:
Bocskor Bíborka
Demeter Zoltán
Fodor Máriusz
Fűrész Gabor
Szalai Anesz
Toldi Miklós
Alakulás éve:
2002.
Kiadó:
Tom-Tom Records
16
2
Magashegyi Underground
Beat Dis
Bin-Jip
Kiscsillag
Szabó Balázs Bandája
KÖZELGŐ KONCERTEK
Ez az előadó jelenleg nem rendelkezik közelgő koncertekkel.
KORÁBBI KONCERTEK
Pannónia Fesztivál
Szántód, Szántódpuszta Kulturális Központ
május 25. 22:20
3.900, 5.900, 6.900 Ft
DUDIK 2012
Dunaújváros, Alsó Dunapart
május 19. 18:00
2.500 - 5.500 Ft
Kőbányai Szabadidő Központ
Budapest, Előd utca 1.
május 12. 20:00
1.000, 1.800 Ft
Hangár Music Garden
Sopron, Baross utca 24.
május 11. 22:00
900, 1.300 Ft
Miskolci Egyetemi Napok 2012
Miskolc, Egyetemváros
május 5. 23:15
1.200, 2.500 Ft
A Magashegyi Underground-ot Kardos-Horváth János és Fodor Máriusz indította főiskolás éveik alatt. Miközben Kardos-Horváth János a Kaukázus énekes-dalszerzőjeként is kezdte megalapozni zenei karrierjét kezdetben a Magashegyi Underground-ban is közreműködött. Ő hozta a dalszövegeket, míg a zenei alapokért Fodor Máriusz billentyűs-programozó felelt, akinek FM Orchestra néven van egy saját, egyszemélyes projektje is. A Magashegyi Underground nevet közvetlenül első fellépésük előtt találták ki, és onnan jött, hogy Fodor Máriusz mindenképpen szerette volna, ha a zenekar nevében szerepel az „underground” szó, János pedig a „magashegyi” szót javasolta elé, amit egy joghurtreklámban hallott.

Egy ideig Kardos-Horváth János is énekelt a Magashegyi Underground-ban és a zenekar tagjai is nagyrészt a Kaukázusból kerültek ki. Miközben készült a Kaukázus első nagylemeze – melyben Fodor Máriusz is segédkezett – a Magashegyi Underground-nál énekesnőt kerestek. Végül 2006-ban rátaláltak a Megasztár harmadik szezonjában feltűnt remek hangú erdélyi énekesnőre, Bocskor Bíborkára, és vele rögzítették „Szeplős váll” című dalukat. A szám hamarosan a rádióadók kedvencévé vált, a zenekar gyorsan befutott. 2008-ban a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége az év felfedezettjének járó Fonogram-díjra jelölte a Magashegyi Underground-ot, a „Szeplős váll” pedig az év dalának jelöltjei között szerepelt. A hatalmas siker ellenére az együttes hamarosan mégis feloszlott. A feloszlás hátterében az állt, hogy Fodor Máriusz és Kardos-Horváth János egyszerre próbálták futtatni a Kaukázust és a Magashegyi Underground-ot, de ebbe Bocskor Bíborka egy idő után beleunt és a váltás mellett döntött. Kilépése után Fodor Máriusz már nem látta értelmét tovább folytatni a zenekart és inkább feloszlatta.

2009 tavaszán mégis jelentkezett az énekesnőnél, hogy folytassák ott ahol pár hónappal korábban abbahagyták. Bocskor Bíborka vállalta a közös munkát, még dalszövegeket is írt az újonnan készülő albumhoz. 2009 végén megjelent Szívtakarítás című kislemezüket ingyen letölthetővé tették a hivatalos weboldalukról, az EP címadó dalát pedig előszeretettel játszották a rádiókban is. A következő időszakban a zenekar „gerillaturnét” tartott, aminek részeként bejelentés nélkül, meglepetésszerűen jelentek meg fővárosi és vidéki szórakozóhelyeken, hogy ott új dalaikat bemutassák a közönségnek.

2010 őszén jelent meg a Magashegyi Underground első nagylemeze Ezer Erdő címmel a Tom-Tom Records gondozásában. Az album elkészítésében szerepelt vállalat Tövisházi Ambrus és Tariska Szabolcs is (Péterfy Bori & Love Band). Ahogy az erdő változatos növényvilága, úgy az album is egy harmonikusan eklektikus egységet alkot, néhol elektronikus elemekkel, máshol egzotikus népi hangszerekkel cizellálva. Az Ezer Erdő lemezbemutató koncertjét az A38 Hajón tartották, ahol a zenekar vendégzenészek, fúvósok és vonósok segítségével teremtett varázslatos hangulatot a közönség számára.
Eddig 0 komment érkezett.
KONCERTNAPTÁR
Az adatbázisunkban nem található koncert ezzel a dátummal.
KONCERTEK A KÖZELEDBEN