Magna Cum Laude

Magna Cum Laude

pop rock
Tagok:
Mező Mihály
Szabó Tibor
Kara Mihály
Kilián Imre
Alakulás éve:
1999.
Kiadó:
Magneoton
7
1
Turbo
Magna Cum Laude
Tankcsapda
Amber Smith
The Moog
KÖZELGŐ KONCERTEK
Ez az előadó jelenleg nem rendelkezik közelgő koncertekkel.
KORÁBBI KONCERTEK
Harley-Davidson Open Road Fest
Alsóörs, Camping utca
június 8. 20:00
2.000 - 16.500 Ft
Trafo Club
Gödöllő, Palotakert
május 5. 21:00
2.000 Ft
II. Boldog Békeidők Hévíze
Hévíz, Festetics tér
április 28. 20:00
ingyenes
Főiskolások Hete 2012
Nyíregyháza, Sóstói út 31/B
április 21. 20:00
2.000, 2.990, 3.990 Ft
Barba Negra Music Club
Budapest, Prielle Kornélia utca 4.
április 20. 20:00
1.200 Ft
A Magna Cum Laude 1999 szeptemberében alakult Gyulán. „Kilencszázkilencvenkilenc, mezőtúri nyár, itt kezdődött el minden, hívtak a srácok, menjek énekelni már” emlékezett meg a zenekar az indulásról a tíz évvel később kiadott 999 című albumának címadó dalával. A Mező Mihály (ének), Szabó Tibor (gitár), Kara Mihály (basszusgitár), Milek József (billentyűs hangszerek) és Benedek Tamás (dobok) alkotta Magna Cum Laude számára a mezőtúri Wanted tehetségkutató adta meg az kezdőlökést 1999-ben, ahol a dobogó legfelső fokát sikerült meghódítaniuk. A versenyt követő napokban elkészítették első, négyszámos demójukat, melyet fél év alatt eljuttattak az összes nagyobb kiadóhoz. A Magna Cum Laude bemutatkozó nagylemeze Szabó Zé produceri irányításával, több mint egy évig készült. Az album 2003-ban jelent meg Hangolj át címmel a Magneoton Kiadó gondozásában. A 13 számot tartalmazó lemezre felkerült két, a „Lemegy a nap” és az „Osztály” című dalokhoz készült remix is. Később e két dal eredetije megjelent kislemezen és készült hozzájuk videoklip is, amit a zenecsatornák előszeretettel tűztek műsorukra. A zenekar kezdett egyre népszerűbb lenni a fiatalok körében, amihez hozzájárultak az ország különböző gimnáziumaiban előadott meglepetés koncertek is.

2006 márciusában jelent meg a Magna Cum Laude második albuma Minden állomás címmel, mely később elnyerte a platinalemez minősítést. A zenekar tíz olyan letisztult, finom, érzelmes felvételt készített, melynek köszönhetően a következő év elején a Minden állomás lett az év hazai poplemeze a MAHASZ által rendezett Fonongram díjátadó gálán, Kara Mihály pedig elnyerte az év dalszövegírójának járó díjat. A zenekartól időközben búcsúzott Benedek Tamás és Milek József is, a dobok mögött azóta Kilián Imre foglal helyet. A Magnatofon címet viselő harmadik Magna Cum Laude-korong 2007 novemberében jelent meg. A tízszámos album – köszönhetően az olyan slágereknek, mint a kislemezes „Átkozott nők”, a „Színezd újra!” és a „Gondatlanságból elkövetett emberölelés” – további népszerűséget hozott a zenekar számára. A „Színezd újra!” lett a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) hivatalos indulója 2007-ben, melyhez videoklipet is forgattak.

2009 júniusában adták ki a negyedik stúdiólemezt 999 címmel, melynek lemezbemutató koncertjét a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán tartották több mint ötezer rajongó előtt. A koncertet megörökítő felvételek 2009 novemberében jelentek meg a Jubileum című dupla CD+DVD kiadványon. Az új album legnagyobb sikere a „Pálinka dal” című szerzemény lett, a hungaricumnak tekinthető ital népszerűsítésért a Magna Cum Laude még oklevélben és emlékéremben is részesült. 2010-ben az együttes már az összes rendezvényen kiemelt attrakcióként lépett színpadra és meghívást kapott a legtöbb zenei fesztivál nagyszínpadára. A klasszikus nagykoncertek mellett néhány speciális helyszínen, speciális műsorral is fellépett a Magna Cum Laude, ahol újrahangszerelte és újragondolta dalait. A nagykanizsai Hevesi Sándor Művelődési Központban 2010 októberében megtartott akusztikus fellépést rögzítették, hogy a felvételeket tartalmazó lemezt Csak ülünk és zenélünk címmel a zenekar december 28-i, nagyszabású koncertjére érkező rajongóknak adhassák át. 2011 novemberében jelent meg a Magna Cum Laude ötödik, Belső égés című stúdióalbuma. A lemez dalait elsősorban a zenekari tagok érzelmi viharai – házasság, halál, betegség, válás – inspirálták, de a Belső égés mégsem lett búskomor és befordult, csupán a mondanivaló lett mélyebb és megéltebb.
Eddig 0 komment érkezett.
KONCERTNAPTÁR
Az adatbázisunkban nem található koncert ezzel a dátummal.
KONCERTEK A KÖZELEDBEN