Mystery Gang

Mystery Gang

rockabilly
Tagok:
Egri Péter
Paszinger Zoltán
Tamási László
Alakulás éve:
1998.
Kiadó:
Rhythm Bomb Records
13
0
Mystery Gang
Quimby
Kowalsky meg a Vega
Bin-Jip
Harcsa Veronika Quartet
KÖZELGŐ KONCERTEK
Ez az előadó jelenleg nem rendelkezik közelgő koncertekkel.
KORÁBBI KONCERTEK
Rocktár
Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos út 35.
június 16. 21:00
1.200 Ft
Roncsbár
Debrecen, Csapó utca 27.
június 15. 20:00
? Ft
Harley-Davidson Open Road Fest
Alsóörs, Camping utca
június 8. 23:30
2.000 - 16.500 Ft
Pecsa Music Café
Budapest, Zichy Mihály út 14.
április 14. 20:00
1.200 Ft
Grabowsky Club
Zalaegerszeg, Ady utca 1.
március 31. 21:00
1.500 Ft
Az ötvenes évek rockabilly műfaját felelevenítő Mystery Gang 1998-ban alakult. A zenekar megalapítása előtt a tagok – Egri Péter (gitár, ének), Csikány Tamás (dob, vokál) és Paszinger Zoltán (nagybőgő, vokál) – már több mint egy évtizede a rockabilly igézetében éltek és zenéltek. 1998-ban kezdtek el közösen játszani, eleinte feldolgozásokat, olyan példaképeiknek emléket állítva, mint Buddy Holly, Eddie Cochran, Carl Perkins, Johnny Burnette vagy Johnny Cash. Hamarosan a stílus kevésbé ismert ínyencségei felé fordultak, az utóbbi időben pedig már saját dalokat írnak. A Mystery Gang egyike azon ritka hazai zenekaroknak, melyek neve határainkon túl is ismert, a banda rendszeres fellépője nemzetközi rockabilly fesztiváloknak és lemezei is külföldi kiadóknál jelennek meg. Megalakulásuk óta nemcsak egyre hitelesebben hozták a kor manírjait, hanem zenéjük is tovább színesedett a garage és a jungle stílusjegyeivel. Több mint egy évtizedes történetük alatt itthon és külföldön több mint 1500 koncertet adtak, köztük olyan jelentőseket is, mint a 2009 januárjában a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában bemutatott „Privát Buddy Holly Story”.

A 2000-ben kiadott, négy dalt tartalmazó Fly To The Moon című bakelit EP forgalmazását a japán Revell Yell kiadó vállalta magára. A Hot N' Wild Rockabilly Cuts címet viselő bemutatkozó nagylemezük már az angol Nervous Records gondozásában jelent meg egy évvel később. Az albumon nyolc korabeli dal feldolgozása és hét saját szerzemény is szerepelt. A dalok – szintén a korra jellemzően – olyan hosszú címeket kaptak, mint a „Sometimes I Feel Like A Rockabilly Star” vagy az „I’m So Lonely Everybody’s Got A Date But Me”. Második stúdióanyaguk, a 2003-as Dig That Rock! az amerikai Hipstersound kiadónál jelent meg. 2006 végére készült el a Mystery Gang harmadik nagylemeze, a Jungle Fever. Ez a kiadványuk is egy külföldi cégnél jelent meg, a német alapítású Rhythm Bomb Records-nál. Már a lemezborítón is szerepelt az garage jungle rockabilly szlogen, amiből az első tag a hangzás mellett az egyszerűsödésre is utalt. A korábbi 14-15 számmal ellentétben ezen az albumon csak 10 dal kapott helyet, olyan címekkel, mint „Bang-Bang Boogie” vagy „Mooove”, és akadt olyan darab is („Strip Poker”, „Whistle Stroll”), amiben csupán egy-egy sornyi szöveg szerepelt. A Jungle Fever már nem tartalmazott feldolgozásokat sem, mindegyik tétel egy vagány Egri-szerzemény. Közel tíz év közös munka után 2007-ben kilépett a zenekarból Csikány Tamás dobos és Tom Stormy Trió néven saját együttest alapított. Helyén többen megfordultak (Bardóczi Gábor, Halbich László, Szőcs Gergő), végül Tamási László érkezésével stabilizálódott a felállás. 2010-ben Live and Wild címmel koncertlemezt jelentettek meg, melyet ingyenesen letölthetővé tettek honlapjukról.

Könnyűzenei munkásságuk mellett dalaikat filmekben is felhasználták és Goda Krisztina Csak szex és más semmi című vígjátékában szerepeltek is. A 2004-ben bemutatott Townies című amerikai filmben a „Fly To The Moon” szólt, a Till Attila által rendezett Pánikban pedig a „Woodoo Doll”, a „Whistle Stroll” és a „Wanna Make Love” volt hallható. Egri Péter 2009-ben szerepet kapott a Fenyő Miklós életét feldolgozó Made In Hungária című filmben, ahol Brennert alakította.
Eddig 0 komment érkezett.
KONCERTNAPTÁR
Az adatbázisunkban nem található koncert ezzel a dátummal.
KONCERTEK A KÖZELEDBEN