Nemjuci

Nemjuci

alternative rock
Tagok:
Németh Juci
Faragó Tamás
Fischer Máté
Szabó Áron
Alakulás éve:
2008.
Kiadó:
MamaZone Records
4
1
Nemjuci
Óriás
Subscribe
Kiscsillag
Intim Torna Illegál
KÖZELGŐ KONCERTEK
Ez az előadó jelenleg nem rendelkezik közelgő koncertekkel.
KORÁBBI KONCERTEK
Technika Háza Kávézó
Kecskemét, Rákóczi út 2.
május 19. 21:00
? Ft
Roncsbár
Debrecen, Csapó utca 27.
május 12. 21:00
1.000 Ft
Shop-Stop Pizzéria & Café
Kapuvár, Fő tér 3.
május 11. 21:00
? Ft
Műhely Kávéház
Székesfehérvár, Ady Endre utca 11.
május 4. 22:00
? Ft
Pecsa Music Garden
Budapest, Zichy Mihály út 14.
május 3. 20:00
500 Ft
A garázsrock, funkrock és indie-elemeket vegyítő Nemjuci zenekart 2008-ban alapította Németh Juci, az Anima Sound System egykori énekesnője Faragó Tamással, a The Puzzle gitárosával valamint a Rémemberből ismert Fischer Máté basszusgitárossal és Szabó Áron dobossal. A zenekar története 2006 őszéig nyúlik vissza, amikor Németh Juci három hónapos „vakáción” volt Londonban. Itt ismerkedett meg az együttes további tagjaival, akik ekkoriban szintén az angol fővárosban éltek. 2007 végén kezdték el írni első közös dalaikat, amelyeket hamarosan élő koncerteken is bemutattak immár Magyarországon. A Nemjuci stílusát főként az elektronikától teljesen megtisztított gitárzene, a hetvenes évek garázsrockja határozza meg.

Már debütáló lemezük megjelenése előtt leforgatták első videoklipjüket ráadásul egy olyan számhoz, ami az albumra fel sem került. Ez volt a „Nem” című dal, amely hamarosan a rádióadók kedvencévé vált. A zenekar 2009 elején vonult stúdióba, hogy felvegyék bemutatkozó anyagukat, melyre végül csak angol nyelvű számok kerültek fel. A produceri feladatokat T. Bali, azaz Temesvári Balázs vállalta magára. A címnélküli első album 2009 szeptemberében jelent meg. Lényegretörő riffeiket és masszív groove-okra épülő dalaikat a közönség és a kritikusok is kedvezően fogadták. A lemezbemutató koncertet rendhagyó módon egy kamion platóján tartották, ami a budapesti Gödör Klub előtt parkolt arra a két órára, amíg a sikeres “flashmob” koncert zajlott. Második kislemez daluk a „Runaway” volt, mely hetekig az MR2 Petőfi Rádió lejátszási listájának élbolyában szerepelt.

A következő évben már az összes nagyobb nyári fesztiválra meghívást kaptak. Eközben készülnek új dalokkal is a hamarosan megjelenő második nagylemezükre, melyekből párat már koncertjeiken is játszanak. 2010 őszén a Nemjucit MTV EMA Regional Awards díjra jelölték, de a Magyaroszág legjobb zenekara címet a korábbi győztes The Kolin kapta.
Eddig 0 komment érkezett.
KONCERTNAPTÁR
Az adatbázisunkban nem található koncert ezzel a dátummal.
KONCERTEK A KÖZELEDBEN