Odett

Odett

pop alternative
Tagok:
Polgár Odett
Polgár Péter
Lukács András
Horváth Bálint
Angler Ákos
Alakulás éve:
2008.
Kiadó:
1G Records
4
1
Odett
Magashegyi Underground
Bëlga
Maszkura és a ...
Péterfy Bori & Love ...
KÖZELGŐ KONCERTEK
Ez az előadó jelenleg nem rendelkezik közelgő koncertekkel.
KORÁBBI KONCERTEK
Balaton Sound
Zamárdi, OTP Bank Színpad
július 13. 16:00
napijegy: 15000 Ft
A38 Hajó
Budapest, Budai alsó rakpart, Petőfi híd budai hídfőjénél
május 31. 20:00
600 Ft
Gencsapáti Pünkösdi Fesztivál
Gencsapáti,
május 26. 18:30
2.700, 3.000 Ft
XVIII. Egerszeg Fesztivál
Zalagerszeg, Széchenyi tér, Dreher Nagyszínpad
május 13. 17:00
ingyenes
Hangár Music Garden
Sopron, Baross utca 24.
április 14. 21:00
1.200 Ft
A zenekart eredetileg Odett és a Go Girlz! néven Polgár Odett énekesnő és édesapja, Polgár Péter gitáros-dalszerző alapította 2008-ban, Zalaegerszegen. A „Go Girlz” elnevezés a csapat debütáló lemezén szereplő énekesnőkre, Varga Zsuzsára és Takáts Eszterre utalt, a második albumra, miután Polgár Odett határozottabban előtérbe került, a csapat elhagyta a nevéből a „Go Girlz”-t. Az éneklés mellett divattervezést is tanuló Odett először 2005-ben, 17 évesen a Megasztár harmadik szériájában tűnt fel. Polgár Péter – aki lánya dalait írja és hangszereli – a kilencvenes években a Sziámi zeneszerzője és gitárosa volt. A Lukács András basszusgitárossal, Horváth Bálint billentyűssel és Angler Ákos dobossal kiegészülő zenekar első lemeze, a Pontos 2008 októberében jelent meg a CLS Records gondozásában. A bemutatkozás slágeres, néhol melankolikus dalai mind Polgár Péter szerzeményei, a dalszövegek felét pedig a lemez társproducere, Müller Péter Sziámi írta. A korongon helyet kapott több Sziámi-feldolgozás, de akadt rajta egy Kontroll Csoport átírat is a zenekar 1983-as demójáról. A dalok másik részét Karáth Anita, zalaegerszegi költőnő jegyzi, aki a kliséket ügyesen kerülgetve járta körbe a klasszikus párkapcsolati témákat. A lemez első felében Odett énekelt, négy dalban Takáts Eszter volt hallható, az utolsó két felvételen pedig újra visszatért Odett egy-egy duett erejéig. A csapatot 2010-ben Fonogram-díjra jelölték az „Év hazai felfedezettje” kategóriában.

A 2010 áprilisában kiadott ötszámos Pötty a kockán című EP-n már nem szerepeltek az énekesnőt háttérbe szorító vendégek, az előző lemez dalaihoz képest rockosabb, táncolhatóbb számok pedig egy sokkal összeszokottabb zenekart mutattak. A három új felvétel mellett egy remix és egy Kontroll Csoport feldolgozás kapott helyet a kislemezen. Az EP „Vesztőhely” című dalához videoklipet is forgattak, melyet Pater Sparrow (Verebes Zoltán) rendezett. 2010-ben Odett és zenekara az MTV „brand:new” elnevezésű tehetséggondozó kezdeményezésének támogatott előadója lett, aminek köszönhetően több koncertlehetőséget kaptak és klipjüket is kiemelten sugározták a csatornánál.

Odett második nagylemezének munkálatai 2011 elején megkezdődtek, a zeneszerzésért továbbra is Polgár Péter felelt, Müller Péter Sziámihoz viszont szövegíróként csatlakozott a korábbi kliprendező, Pater Sparrow. Az új anyagból elsőként a „Hanyatt” című dalt ismerhette meg a közönség, amiből valódi rádiósláger lett az MR2 Petőfi Rádión. Az új album Takács Zoltán „Jappán” (Heaven Street Seven) produceri segédletével készült el és 2011 szeptemberében Hanyatt, homlok, egyenes címmel került a lemezboltok polcaira. A tíz dalt tartalmazó anyag egységesebb, modernebb hangzású és slágeresebb lett mint a korábbiak, a „Reach Out” című számban pedig Odett dalszerzőként is kipróbálhatta magát.
Eddig 0 komment érkezett.
KONCERTNAPTÁR
Az adatbázisunkban nem található koncert ezzel a dátummal.
KONCERTEK A KÖZELEDBEN