Pannonia Allstars Ska Orchestra

Pannonia Allstars Ska Orchestra

ska reggae
Tagok:
Tóth Kristóf
Subicz Gábor
Lipi Brown
Lukács Gábor
Meleg Tamás
Pozsgai Vince
Barna György
Nagy László
Csáki Zoltán
Vajay László
Benkő Dávid János
Alakulás éve:
2003.
Kiadó:
Megadó Kiadó
6
1
Irie Maffia
Copy Con
Ocho Macho
Pannonia Allstars Ska ...
The Trousers ...
KÖZELGŐ KONCERTEK
Ez az előadó jelenleg nem rendelkezik közelgő koncertekkel.
KORÁBBI KONCERTEK
Balaton Sound
Zamárdi, OTP Bank Színpad
július 12. 19:00
napijegy: 15000 Ft
Csabai Sörfesztivál
Békéscsaba, Gyulai út
június 8. 17:30
1.000 Ft
Pannónia Fesztivál
Szántód, Szántódpuszta Kulturális Központ
május 26. 18:00
3.900, 5.900, 6.900 Ft
Roncsbár
Debrecen, Csapó utca 27.
május 19. 20:00
? Ft
Szekszárdi Est Café
Szekszárd, Garay tér 7.
május 12. 21:00
? Ft
A 11 tagú Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO) rövid idő alatt Magyarország egyik legfontosabb ska zenekarává vált. 2003-as megalakulása óta olyan utat járt be, ami kevés hazai együttesnek adatik meg: miközben itthon építgette zenei karrierjét külföldön is nagy népszerűségre és elismerésre tett szert. Tempós, jamaicai zenékre épülő (tradicionális ska, calypso, rub-a-dub, dancehall, dub, early reggae) dalaik a fergeteges, élő koncerteken szólnak igazán jól.

A PASO magja 2003 tavaszán alakult ki, majd rövid idő múlva különböző együttesekből összeverbuvált 10 fős nagyzenekari felállásban rögzítették első demójukat. A demó elkészítését követően tagcserék következtek, de a professzionális, világszínvonalú hangzás és az egyszerre komoly és humoros szövegek mit sem változtak. A címnélküli demó megjelenése után folyamatos koncertezéssel és ügyes színtérépítéssel megalapozták a későbbi sikereiket. 2005-ben kiadtak egy koncertfelvételt tartalmazó albumot, melyet az A38 Hajó „fedélzetén” rögzítették még 2004 novemberében.

2006-os első stúdióalbumuk, a Budapest Ska Mood, hozta meg az igazi áttörést, mely az utóbbi évek legfontosabb ska kiadójánál, a New York-i Megalith Records-nál jelent meg. A 16 számos kiadvány egyenletesen magas színvonalat hozott, melyből három dal különösen kiemelkedett: fúvósszólamú „Tell Me Why…”, a 2Tone-os hangulatú, bűnözősztorit kiforgató „Ska-bah-duh” és a mind közül legegyedibb, frappáns strófájú „Ignorance”.

A 2007 elején megjelent Babylon Focus című maxi CD (és a vele egyidőben kiadott kétszámos Moses And The Red Sea/Joseph vinyl kislemez) már a következő stúdióanyagot harangozta be. De ezt még megelőzte egy, a nyáron kiadott remixlemez, a Budapest Ska Mod dalainak remixváltozataiból összeállított RE:BSM. Az év végén megjelent The Return Of The Pannonians című második album hozta a korábbi magas színvonalat. A PASO hangzása ezen a lemezen tovább bővült tradicionális magyar népzenei motívumokkal, lassabb lett a tempó és több a tisztán hangszeres rész.

A 2009-es Feel The Riddim! méltó folytatása volt az előző két nagylemeznek, visszaadta az élő fellépések sodró hangulatát, emellett teret engedett a táncos koncerteken nehezebben érvényesülő merengős daraboknak is. A dalszövegeket ezen a lemezen is a humor mellett a társadalomkritika és a komoly mondanivaló jellemezte.

Az utóbbi években a Pannonia Allstars Ska Orchestra olyan fesztiválokon szórakoztatta közönségét, mint a szerb EXIT, a holland Lowlands, a cseh Sázava, a francia Roots dans la Vallé, a szlovák Hodokvas, a belga Antiliaanse, vagy a horvát Skaville.
Eddig 0 komment érkezett.
KONCERTNAPTÁR
Az adatbázisunkban nem található koncert ezzel a dátummal.
KONCERTEK A KÖZELEDBEN