Péterfy Bori & Love Band

Péterfy Bori & Love Band

alternative
Tagok:
Péterfy Bori
Laskai Viktor
Pápai István
Mészáros Ádám
Tövisházi Ambrus
Drapos Gergely
Alakulás éve:
2007.
Kiadó:
Megadó Kiadó
8
0
Péterfy Bori & Love Band
Bëlga
Vad Fruttik
Magashegyi Underground
Rutkai Bori és a Specko Jedno
KÖZELGŐ KONCERTEK
Ez az előadó jelenleg nem rendelkezik közelgő koncertekkel.
KORÁBBI KONCERTEK
Pannónia Fesztivál
Szántód, Szántódpuszta Kulturális Központ
május 27. 21:20
3.900, 5.900, 6.900 Ft
Művelődési és Sportház
Szombathely, Március 15. tér 5.
május 12. 20:00
? Ft
Kobuci Kert
Budapest, III. kerület, Óbuda, Fő tér 1.
május 10. 20:00
1.500, 2.000 Ft
Bridge Hallgatói és Oktatói Klub
Győr, Kálóczy tér 6.
május 5. 21:00
1.600, 1.900 Ft
A38 Hajó
Budapest, Budai alsó rakpart, Petőfi híd budai hídfőjénél
április 28. 20:00
2.500, 3.000 Ft
Az egykori Amorf Ördögök zenészeiből 2007 májusában alakult Péterfy Bori & Love Band manapság az egyik legnépszerűbb együttes Magyarországon. A Love Band tagjai Tövisházi Ambrus, Laskai Viktor, Mészáros Ádám, Drapos Gergely és Pápai István. Az Amorf Ördögök 2007 elején feloszlott, a zenekar tagjai valami mást szerettek volna csinálni, mint addig: készítettek énekesnőjüknek egy szólólemezt.

Első koncertjüket 2007. május 5-én adták a West Balkán-ban, akkor még Péterfy Bori zenekarként. Később játszottak a Művészetek Palotájában, miközben nyáron készült az első lemez és felvették a Péterfy Bori & Love Band nevet. A szerzemények nagy részét az alapító szerzőpáros, Tövisházi Ambrus zenefelelős és Tariska Szabolcs szövegíró jegyezte, de az eredmény sokkal változatosabb és messzebbre merészkedő lett, mint bármelyik Amorf Ördögök lemez. Ez nagyban köszönhető volt Lovasi Andrásnak, aki négy dal szövegét írta, emellett az egyik számban még duettezni is beszállt. Maga az album is Lovasi saját kiadójánál, a Megadó Kiadónál jelent meg 2007 októberében. A cím nélküli első lemez (néhol úgy nevezik „Fák, denevérek, piócák” félreértésből) óriási sikert aratott mind a közönség, mind a kritikusok körében. A rendkívül slágeres és rockos lemezről a legnagyobbat az első kislemez, a „Hajolj bele a hajamba” durrantotta, az ekkor újraindult MR2 Petőfi Rádió slágerlistájának csúcsára ugrott, ami azonnal meghozta a zenekarnak az ismertséget, ehhez még hozzájárult a számhoz készült vicces, fényképekből álló kísérleti videoklip is. Péterfy Bori énekesi karrierje mellett korábban a Krétakör Színház művésznője volt, a koncertek között pedig a Nemzeti Színház társulatának tagja lett.

A következő két évben a Péterfy Bori & Love Band végigkoncertezte az országot. Fellépett nagy szabadtéri fesztiválokon, és játszott kis klubokban is. 2009 elején már elkezdtek dolgozni a következő lemezükön. Első daluk a következő albumról már áprilisban megjelent, a Hegyalja Fesztivál promóciós CD-jén, ez volt a „Téged nem”. Júliusra klip is készült a számhoz, amiben egyfajta vasutas tematika vonul végig, ennek megfelelően Péterfy Borit egy szexi vörös csizmával kiegészített kalauzszerkóban láthatjuk benne. Eközben a zenekar blogján dalszövegíró pályázatot hirdettek, ami annyira jól sikerült, hogy a nyertes Hujber Szabolcs hat dalban is közreműködött. 2009 novemberében megjelent a második lemez, a 2. A tagok a korábbinál lendületesebb, karcosan simogató, film noir hangulatú albumot dobtak össze, mely újfent nagyon sikeres lett. A Péterfy Bori & Love Band ezután sem ült a babérjain és 2010 elején újabb anyaggal lepték meg rajongóikat, a 2B-vel. Az akusztikus és kicsit elektronikus, kacatpopos 2B a gyors munka ellenére sem ötlettöredékek kusza halmaza, hanem többnyire új dalokat szerepeltető kerek, egész estés stúdióalbum. A remek új darabok mellett az albumon hallható a Téged Nem és a Zombi elszállt verziója és a Hangmás-féle Egészen Közel pszichedelikus átirata is.

2010. április 29-én már 3 éves születésnapját ünnepelte a Péterfy Bori & Love Band a West Balkánban, a 3 év terméke 3 remek album, rengeteg sláger valamint feldolgozás és sok ezer rajongó, akik közül sokan aznap is ott csápoltak a tömegben.
Eddig 1 komment érkezett.
Remélem hamarosan lesz Debrecenben is koncert!
brigike2
2010. szeptember 30. 16:21
KONCERTNAPTÁR
Az adatbázisunkban nem található koncert ezzel a dátummal.
KONCERTEK A KÖZELEDBEN