Punnany Massif

Punnany Massif

hip hop
Tagok:
Felcser Máté
Farkas Roland
Piszkár Bálint
Harmati Balázs
Fekete Zsigmond
Bolbach Gábor
Iványi Szabolcs
Kerekes Kornél
Lipics Gergő
Meszes Balázs
Szirmai András
Zentai Péter
Alakulás éve:
2003.
Kiadó:
AMPM Music
21
0
Irie Maffia
Beat Dis
Akkezdet Phiai
Punnany Massif
Bëlga
KÖZELGŐ KONCERTEK
Ez az előadó jelenleg nem rendelkezik közelgő koncertekkel.
KORÁBBI KONCERTEK
Balaton Sound
Zamárdi, Heineken Nagyszínpad
július 13. 17:30
napijegy: 15000 Ft
Budapest Park
Budapest, IX. kerület, Soroksári út 60.
június 30. 19:00
500 Ft
A38 Hajó
Budapest, Budai alsó rakpart, Petőfi híd budai hídfőjénél
június 2. 19:00
1.000, 1.200 Ft
Hangár Music Garden
Sopron, Baross utca 24.
május 27. 22:00
? Ft
Pannónia Fesztivál
Szántód, Szántódpuszta Kulturális Központ
május 26. 23:30
3.900, 5.900, 6.900 Ft
A pécsi illetőségű Punnany Massif 2003-ban alakult. A zenekart a két MC, Felcser Máté (RendbenMan) és Farkas Roland (Wolfie) alapította, akik már a kilencvenes évek közepe óta ismerték egymást. Az országos hírű Kész Face partisorozat és az ugyanazon a név alatt futó rádióműsor egykori házigazdái 2003-ban határozták el, hogy saját hip-hop zenekart alapítanak. Hamarosan csatlakozott hozzájuk két DJ, Fekete Zsigmond (Zsiga Bá) és Harmati Balázs (Stika), amivel teljes lett a Punnany Massif csapata. Fő irányelvük az volt, hogy a zenéjük ne legyen sablonos, kiszámítható, a szövegekben legalább annyira fontos szerepet kapjon a mondanivaló, mint a nyelvi lelemény, a lemezjátszók pedig ne csak az alapokat játszanak, hanem legyen rendes szerepük, legyenek olyanok, mintha ők is a zenekar tagjai lennének. 2003-ban FankaDeli megkereste Wolfie-t egy közös szám ötletével, mely a Minden kincsem című lemezre készült volna el. Kéthavi közös munka után a rapperrel való együttműködés véget ért, de megszületett a „Hangulat” című szám, mely egy válogatáslemezen meg is jelent. A Punnany Massif nevet is ez idő alatt találták ki, ami a Jamaicában beszélt pathois nyelven nőket kedvelő csoportot jelent.

Az első, elkészült féllemeznyi hanganyag, és az azt tároló merevlemez a technika áldozata lett. A Punnany Massif bemutatkozó nagylemeze, a 17 számot tartalmazó Körkorkép végül 2006-ban jelent meg. A nemzetközi színvonalú, de egyben sajátosan magyar hangulatú albumon gazdagon hangszerelt melódiák, karcos beatekkel felszerelt Karády Katalin sanzon és rengeteg mókás sampling adta az alapot a két MC-nek. A DJ-k ötletes scratchparádéval egészítették ki a melankólikus líra, a verbális és zenei humor összhangját. A szövegek pedig főleg a mai magyar ember hétköznapjait mutatták be, sőt a Punnany Massif saját zenéjét egyfajta társadalom-funkként aposztrofálta. A korongon közreműködött Berger Dalma és Takáts Eszter is.

A debütáló nagylemez megjelenését követő pár évben a csapat nagy része külföldön próbált szerencsét, így hosszabb kihagyás következett a Punnany Massif életében. A 2009 decemberében megjelenő Stíluspakk című válogatáslemezen jelentkeztek új, „Hanyag elegancia” című dalukkal. Ugyanebben az évben a hiphop.hu díjátadó gáláján a Punnany Massif „Telik” című számát választották az Év Dalának. 2010 májusában jött ki a készülő második albumról az első szám és a hozzátartozó videoklip „Hétvégre” címmel. 2010. augusztus 13-án kerültek adásba az MR2 Petőfi Rádió Akusztik című műsorában a Punnany Massif dalainak a Magyar Rádió 8-as stúdiójában rögzített különleges, akusztikus verziói. 2010 októberében jelent meg a zenekar második, duplalemezes albuma Shen Kick címmel. A Punnany Massif újra magasra tette a mércét a hazai hip-hop szcéna előtt a stílusok garmadáját ötvöző, húzós alapjaival, okos samplingmegoldásaival, valamint intelligens, de nem okoskodó, csavaros szövegeivel. A sokrétű és változatos anyag ügyesen egyensúlyozott a komoly üzenetek és az irónia között. A Shen Kick számos neves közreműködőt vonultatott fel, a lemezen hallható volt Takáts Eszter, Beck Zoltán (30Y), Gál Máté operaénekes és a magyar beatbox-bajnok, Defa is.

A Punnany Massif színpadi felállása is sokat változott a kezdetektől. Stika és Zsiga Bá csatlakozása után a két MC nem volt elégedett az így kialakult PC samplingeléssel és hamarosan elkezdődött az együttes élőzenészekkel való kiegészítése. Ez a kísérletezés hozta létre azt a sajátos hangzásvilágot, ami ma a zenekar védjegye. A Punnany Massif csapata kibővült Bolbach Gábor billentyűssel, Iványi Szabolcs gitáros-vokalistával, Kerekes Kornél nagybőgőssel, Lipics Gergő hegedűssel, Meszes Balázs vokalistával, Szirmai András samplerrel, Zentai Péter dobossal és egy harmadik DJ-vel, Piszkár Bálinttal (R-Nold).
Eddig 0 komment érkezett.
KONCERTNAPTÁR
Az adatbázisunkban nem található koncert ezzel a dátummal.
KONCERTEK A KÖZELEDBEN