Road

Road

metal rock
Tagok:
Molnár Máté
Kádár Imre
Golyán B. Zsolt
Szabó Erik
Alakulás éve:
2001.
Kiadó:
Edge Records
20
1
Magna Cum Laude
Supernem
The Idoru
Kowalsky meg a Vega
The Grenma
KÖZELGŐ KONCERTEK
Ez az előadó jelenleg nem rendelkezik közelgő koncertekkel.
KORÁBBI KONCERTEK
Pannónia Fesztivál
Szántód, Szántódpuszta Kulturális Központ
május 27. 20:00
3.900, 5.900, 6.900 Ft
Gencsapáti Pünkösdi Fesztivál
Gencsapáti,
május 26. 23:00
2.700, 3.000 Ft
Miskolci Egyetemi Napok 2012
Miskolc, Egyetemváros
május 5. 21:30
1.200, 2.500 Ft
Pecsa Music Hall
Budapest, Zichy Mihály út 14.
április 14. 19:30
2.999 Ft
X. Jubileumi Metal Liget
Szolnok, Tiszaliget, Campus mögött
április 7. 17:30
3.500, 3.900 Ft
A domoszlói Road zenekar 2001-ben alakult. A kezdeti hobbizenélés 2002-ben fordult komolyra, amikor a négytagú együttes elkészítette első, hat dalt tartalmazó demóját, mely a The Greatest Hits címet kapta. Az anyag hamarosan felkeltette több kiadó kíváncsiságát is, a Road pedig időközben megnyerte a Jászberényben megrendezésre kerülő Marshall Tehetségkutató versenyt. Az együttes ezt követően országos koncertturnéra indult a Bomber zenekar vendégeként. A Road bemutatkozó albumának rögzítésére 2004 elején került sor, a lemezfelvételt követően azonban a zenekar dobosa kilépett. A Molnár Máté (ének, basszusgitár), Kádár Imre (gitár) és Golyán B. Zsolt „Goya” (gitár) alkotta formáció végül Szabó Erikkel (dobok) egészült ki. A Road első nagylemeze 2004 májusában jelent meg Nem kell más címmel az Edge Records gondozásában. Az album két számához is készült videoklip: 2004 őszén a „Nélküled”, majd 2005 tavaszán a „Nem kell más” című dalokhoz. Ezután a Road a Depresszió és a Tankcsapda vendégeként lépett fel az ország számos pontján, és állandó tagja lett a Pallai Metál Fesztiválturnénak is.

A folyamatos koncertezés mellett 2005 őszén már nekiláttak második albumuk munkálatainak. A tizenkét új számot és egy bónuszdalt tartalmazó Második harapás 2006 márciusában jelent meg szintén az Edge Records-nál. A Road új lemeze a megjelenés hetében rögtön a MAHASZ lemezeladási listájának negyedik helyén nyitott, amivel a hét legjobb hazai előadójának bizonyult. Az előző albumra jellemző rock’n’rollos hangzás visszaköszönt a Második harapáson is, amit tovább bővítettek modern és klasszikus metal elemekkel, a dalszövegek pedig tartalmasak és kíméletlenek lettek. A lemez megjelenését követően Lóránt Demeter közreműködésével a „Ne mondd” című dalhoz készítettek videoklipet. 2007-ben pedig az „1000 lépés” című dalukhoz forgattak western filmek hangulatát idéző klipet a győri Rodeo Ranch-on. Még ebben az évben elnyerték a „Az év felfedezettje" szakmai díjat, melyet 2000 óta adományoz a budapesti Wigwam Rock Klub az általa legsikeresebbnek vélt fiatal zenekarnak.

2008 elejét az érdi Bakery Stúdióban töltötték a Road tagjai, ahol soron következő harmadik nagylemezük dalait rögzítették. A márciusban megjelenő tizenkét új dalt tartalmazó Aranylemez a MAHASZ TOP 40 eladási sikerlistáján első helyen nyitott és hetekig annak élbolyában foglalt helyet. Az Aranylemez lett a Road addigi legkiforrottabb anyaga, erőteljes és kemény megszólalással, kiváló hangzással. Az új album első klipje a „Visszahárom” című, a zenekar által csak „rally-himnuszként” aposztrofált dalhoz készült. 2009-ben a Heves Megye Lordjai című DVD+CD kiadvánnyal jelentkezett a Road. A CD-n három új szám mellett olyan különlegességek kaptak helyet, mint a Motörhead „We Are The Road Crew” feldolgozása, egy 2002-es ős-Road felvétel és nyolc élő koncerten rögzített dal. A Wigwam Rock Palace Arany Nyíl gáláján a közönség szavazati alapján 2009-ben a Heves Megye Lordjai nyerte el „Az év hazai előadói lemeze” díjat.

2010 októberén adták ki a Road negyedik nagylemezét Emberteremtő címmel. A stúdiómunkálatok Varga Zoltán vezetésével a Bakery Stúdióban zajlottak. Ez az album is első helyen nyitott a MAHASZ TOP40 sikerlistáján, és így Road a megjelenés hetében a legjobb magyar előadónak számított. Az új korongot négy baráti zenekar társaságában (Depresszió, Superbutt, Insane, Wrong Side of the Wall) nagyszabású országos koncertturné keretében mutatták be közönségüknek (Royal Flush Tour). 2011-ben „Az év hazai hard rock vagy heavy metal albuma” kategóriában a MAHASZ Fonogram-díjra jelölte az Emberteremtőt, de a díjjal végül mást jutalmaztak.
Eddig 1 komment érkezett.
nagyon jó zenekar, imádom ....
road
2011. május 10. 11:16
KONCERTNAPTÁR
Az adatbázisunkban nem található koncert ezzel a dátummal.
KONCERTEK A KÖZELEDBEN