Subscribe

Subscribe

metal alternative rock
Tagok:
Csongor Bálint
Tilk Máté
Anga-Kis Miklós
Horváth Attila
Reich Tamás
Cséry Zoltán
Rékasi Attila
Alakulás éve:
1999.
Kiadó:
Twelvetones Records
6
0
Hollywoodoo
Kiscsillag
Pál Utcai Fiúk
Isten Háta Mögött
Szabó Balázs Bandája
KÖZELGŐ KONCERTEK
Ez az előadó jelenleg nem rendelkezik közelgő koncertekkel.
KORÁBBI KONCERTEK
Pannónia Fesztivál
Szántód, Szántódpuszta Kulturális Központ
május 24. 21:00
3.900, 5.900, 6.900 Ft
Miskolci Egyetemi Napok 2012
Miskolc, Egyetemváros
május 4. 21:30
1.200, 2.500 Ft
Dürer Kert
Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.
április 27. 20:30
800 Ft
A38 Hajó
Budapest, Budai alsó rakpart, Petőfi híd budai hídfőjénél
február 24. 22:30
1.300, 1.700 Ft
Bartakovics Béla Közösségi Ház
Eger, Knézich Károly utca 8.
december 29. 22:10
1.990 Ft
A funky, jazz, reggae és népzenei elemekkel kevert hardcore metalt játszó Fonogram-díjas Subscribe 1999-ben alakult Budapesten. Az együttest öten alapították - Anga-Kis Miklós (basszusgitár), Horváth Attila (gitár), Reich Tamás (gitár), Tilk Máté (ének) és Rékasi Attila (dobok) - később Csongor Bálinttal (ének) és Cséry Zoltánnal (billentyűk) bővült a banda. Zenei pályafutásukat eredetileg THC néven kezdték, majd 2000-ben a zenekar felállásának megszilárdulásával egy időben vették fel a Subscribe nevet. Megalakulásukat követően számos tehetségkutató versenyen vettek részt: 2001 nyarán első helyen végeztek a Gitármánia táborban az Afterchill zenekarral holtversenyben, ezt egy újabb első helyezés követte a Denevér Stúdió, és egy harmadik helyezés a Viva+ és a Warner Nu-Metal közös tehetségkutatóján. A Zed Fesztiválon másodikok lettek, a 2002-es Sziget Fesztiválon pedig már a Metal Hammer színpad fellépői között voltak.

A Subscribe egyre több itthoni klubba és zenei fesztiválra kapott meghívást, de adott koncertet Ausztriában, Szerbiában, Szlovákiában és részt vett egy holland klubturnén a Locomotive, a Dimension Seven és a Cancelled zenekarok társaságában. 2003-ban „Feedback” című dalukkal felkerültek a Sziget Fesztivál válogatásalbumára, a „Friendship” című számuk pedig helyet kapott a BudapestRockNRoll kollektíva válogatásalbumán is.

2003 őszén fogtak neki bemutatkozó anyaguk elkészítésének. 13 dalt rögzítettek a Park Platz Stúdióban, de az énekek felvételére csak 2004 tavaszán került sor a Grappe Stúdióban. Az utómunkálatokat, a keverést és a masteringet a nyár végén az érdi Bakery Stúdióban fejezték be. A Sanity Has Left the Building című debütáló nagylemez végül 2004 decemberében jelent meg a Hammer-Edge Records gondozásában. A következő évben a hazai fesztivál- és klubkoncertek mellett részt vettek az amerikai Pro-Pain együttes európai klubturnéján. Ezzel egy időben a Sanity Has Left the Building megjelent Belgiumban, Hollandiában és Németországban is. 2006-ban többször is felléptek romániai fesztiválokon, olyan neves külföldi zenekarok vendégeként, mint a svéd Clawfinger vagy az amerikai Deftones. A nagy érdeklődésnek köszönhetően hamarosan önálló koncertturnéra indultak Romániában, melynek utolsó állomását a román nemzeti televízió már élőben közvetítette.

2007 nyarán már az összes jelentős hazai fesztivál nagyszínpadán felléptek, az A38 Hajón pedig a modern metal egyik kultikus képviselőjének, a svéd Meshuggah együttesnek nyitottak teltház előtt. 2007 végén jelent meg a Subscribe második nagylemeze Stuck Progress To Moon címmel. A kísérletezős, igazi stíluskavalkáddal és zúzós thrash riffekkel operáló lemez a rajongók és a kritikusok körében is sikert aratott, és a MAHASZ 2008 elején modern rock kategóriában Fonogram-díjjal jutalmazta.

2009 februárjában a Subscribe már 10. születésnapját ünnepelte a Petőfi Csarnokban. Tavasszal egy 15 állomásos turné keretében bejárták az országot, a nyári koncertek mellett pedig a Sziget Fesztivál „Zene a rasszizmus ellen” elnevezésű rendezvényén is felléptek. 2009 decemberében egy rendhagyó hanganyaggal jelentkeztek: az Anxiety Found Shape in Contradictions két új számot és az Edda „Kölyköd voltam” című dalának feldolgozását tartalmazta. A CD mellé DVD is járt, amin a 10 éves születésnapi koncert videofelvételei, a tagokkal készített mélyinterjúk és backstage jelenetek kaptak helyet.

A Subscribe 2011 januárjában újra stúdióban vonult, hogy elkészítse harmadik nagylemezét. A felvételek a törökbálinti Supersize Stúdióban készültek. A Bookmarks címet viselő album 2011 márciusában jelent meg a Twelvetones Records gondozásában. Az új lemezt egy speciális könyv formájában lehetett megvásárolni, melynek része volt egy backstage jeleneteket, stúdiómunkálatokról készített videofelvételeket és nyári fesztivál bevágásokat tartalmazó DVD is.
Eddig 0 komment érkezett.
KONCERTNAPTÁR
Az adatbázisunkban nem található koncert ezzel a dátummal.
KONCERTEK A KÖZELEDBEN