Subscribe

Subscribe

metal alternative rock
Tagok:
Csongor Bálint
Tilk Máté
Anga-Kis Miklós
Horváth Attila
Reich Tamás
Cséry Zoltán
Rékasi Attila
Alakulás éve:
1999.
Kiadó:
Twelvetones Records
6
0
Intim Torna Illegál
Szabó Balázs Bandája
Nemjuci
Kistehén
30Y
KÖZELGŐ KONCERTEK
Ez az előadó jelenleg nem rendelkezik közelgő koncertekkel.
KORÁBBI KONCERTEK
Pannónia Fesztivál
Szántód, Szántódpuszta Kulturális Központ
május 24. 21:00
3.900, 5.900, 6.900 Ft
Miskolci Egyetemi Napok 2012
Miskolc, Egyetemváros
május 4. 21:30
1.200, 2.500 Ft
Dürer Kert
Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.
április 27. 20:30
800 Ft
A38 Hajó
Budapest, Budai alsó rakpart, Petőfi híd budai hídfőjénél
február 24. 22:30
1.300, 1.700 Ft
Bartakovics Béla Közösségi Ház
Eger, Knézich Károly utca 8.
december 29. 22:10
1.990 Ft
A funky, jazz, reggae és népzenei elemekkel kevert hardcore metalt játszó Fonogram-díjas Subscribe 1999-ben alakult Budapesten. Az együttest öten alapították - Anga-Kis Miklós (basszusgitár), Horváth Attila (gitár), Reich Tamás (gitár), Tilk Máté (ének) és Rékasi Attila (dobok) - később Csongor Bálinttal (ének) és Cséry Zoltánnal (billentyűk) bővült a banda. Zenei pályafutásukat eredetileg THC néven kezdték, majd 2000-ben a zenekar felállásának megszilárdulásával egy időben vették fel a Subscribe nevet. Megalakulásukat követően számos tehetségkutató versenyen vettek részt: 2001 nyarán első helyen végeztek a Gitármánia táborban az Afterchill zenekarral holtversenyben, ezt egy újabb első helyezés követte a Denevér Stúdió, és egy harmadik helyezés a Viva+ és a Warner Nu-Metal közös tehetségkutatóján. A Zed Fesztiválon másodikok lettek, a 2002-es Sziget Fesztiválon pedig már a Metal Hammer színpad fellépői között voltak.

A Subscribe egyre több itthoni klubba és zenei fesztiválra kapott meghívást, de adott koncertet Ausztriában, Szerbiában, Szlovákiában és részt vett egy holland klubturnén a Locomotive, a Dimension Seven és a Cancelled zenekarok társaságában. 2003-ban „Feedback” című dalukkal felkerültek a Sziget Fesztivál válogatásalbumára, a „Friendship” című számuk pedig helyet kapott a BudapestRockNRoll kollektíva válogatásalbumán is.

2003 őszén fogtak neki bemutatkozó anyaguk elkészítésének. 13 dalt rögzítettek a Park Platz Stúdióban, de az énekek felvételére csak 2004 tavaszán került sor a Grappe Stúdióban. Az utómunkálatokat, a keverést és a masteringet a nyár végén az érdi Bakery Stúdióban fejezték be. A Sanity Has Left the Building című debütáló nagylemez végül 2004 decemberében jelent meg a Hammer-Edge Records gondozásában. A következő évben a hazai fesztivál- és klubkoncertek mellett részt vettek az amerikai Pro-Pain együttes európai klubturnéján. Ezzel egy időben a Sanity Has Left the Building megjelent Belgiumban, Hollandiában és Németországban is. 2006-ban többször is felléptek romániai fesztiválokon, olyan neves külföldi zenekarok vendégeként, mint a svéd Clawfinger vagy az amerikai Deftones. A nagy érdeklődésnek köszönhetően hamarosan önálló koncertturnéra indultak Romániában, melynek utolsó állomását a román nemzeti televízió már élőben közvetítette.

2007 nyarán már az összes jelentős hazai fesztivál nagyszínpadán felléptek, az A38 Hajón pedig a modern metal egyik kultikus képviselőjének, a svéd Meshuggah együttesnek nyitottak teltház előtt. 2007 végén jelent meg a Subscribe második nagylemeze Stuck Progress To Moon címmel. A kísérletezős, igazi stíluskavalkáddal és zúzós thrash riffekkel operáló lemez a rajongók és a kritikusok körében is sikert aratott, és a MAHASZ 2008 elején modern rock kategóriában Fonogram-díjjal jutalmazta.

2009 februárjában a Subscribe már 10. születésnapját ünnepelte a Petőfi Csarnokban. Tavasszal egy 15 állomásos turné keretében bejárták az országot, a nyári koncertek mellett pedig a Sziget Fesztivál „Zene a rasszizmus ellen” elnevezésű rendezvényén is felléptek. 2009 decemberében egy rendhagyó hanganyaggal jelentkeztek: az Anxiety Found Shape in Contradictions két új számot és az Edda „Kölyköd voltam” című dalának feldolgozását tartalmazta. A CD mellé DVD is járt, amin a 10 éves születésnapi koncert videofelvételei, a tagokkal készített mélyinterjúk és backstage jelenetek kaptak helyet.

A Subscribe 2011 januárjában újra stúdióban vonult, hogy elkészítse harmadik nagylemezét. A felvételek a törökbálinti Supersize Stúdióban készültek. A Bookmarks címet viselő album 2011 márciusában jelent meg a Twelvetones Records gondozásában. Az új lemezt egy speciális könyv formájában lehetett megvásárolni, melynek része volt egy backstage jeleneteket, stúdiómunkálatokról készített videofelvételeket és nyári fesztivál bevágásokat tartalmazó DVD is.
Eddig 0 komment érkezett.
KONCERTNAPTÁR
Az adatbázisunkban nem található koncert ezzel a dátummal.
KONCERTEK A KÖZELEDBEN