The Carbonfools

The Carbonfools

breakbeat electronic
Tagok:
Fehér Balázs
DJ Titusz
Fekete István
Miklós Milán
Keleti Tamás
Alakulás éve:
2000.
Kiadó:
1G Records
25
2
ColorStar
Žagar
Bin-Jip
Neo
The Carbonfools
KÖZELGŐ KONCERTEK
Ez az előadó jelenleg nem rendelkezik közelgő koncertekkel.
KORÁBBI KONCERTEK
Balaton Sound
Zamárdi, T-Mobile terasz
július 13. 18:30
napijegy: 15000 Ft
Kemény Dénes Uszoda előtti színpad
Miskolc, Egyetem u. 2.
július 7. 20:00
ingyenes
Körös Körül Ifjúsági Fesztivál (KÖRF)
Békéscsaba-Póstelek, BEOL.hu Nagyszínpad
július 6. 00:00
? Ft
EFOTT
Velence, Rauch Aréna
július 4. 22:30
napijegy: 6500 Ft
Mix Terasz
Budapest, Eiffel tér
június 29. 20:30
ingyenes
A karcosabb rockot elektronikával vegyítő Carbonfools-t 2000-ben alapította a Bëlga lemezlovasa, DJ Titusz (Bicskei Titusz) és Tóth Szabolcs szitárművész. A zenekar stílusát elsősorban az elektronikus alapok és az élő hangszeres muzsika fúziója határozza meg, melyet fűszereznek drum’n’bass, rock, blues, disco, reggae, folk, darkwave és ska elemekkel.

2001-ben Tóth Szabolcs Indiába ment tökéletesíteni szitártudását, azonban DJ Titusz nem maradt sokáig egyedül. A basszusgitárosi posztra Zana Ferenc (Zsazsa) érkezett a Thaifun-ból, a ritmusszekcióba Keleti Tamás dobos a Publo Hunny-ból és Süle Ferenc perkás (Zsüli) a Palermo Boogie Gang-ből, míg Vigh Dávid a VHK és a Sonic Smell zenekarokban gitározott korábban. A 2001-es Sziget Fesztiválon debütáltak ebben a felállásban és azóta is folyamatosan koncerteznek.

A Carbonfools-nak három kislemeze is megjelent bakeliten egy független angol lemezcégnél, a Mint Source-nál, bemutatkozó albumuk végül mégsem ott, hanem a magyar CrossRoads Records-nál került kiadásra. A 2004-es Poisoned Goulash című debütáló lemezen több neves vendégénekes is közreműködött, többek között Újvári Péter, DJ Mada, Gáspár Kornél és Szűcs Krisztián (Heaven Street Seven). A zenekarnak 2006-ban sikerült állandó énekest találnia Fehér Balázs személyében, akinek remek énekhangja és hibátlan angolságú előadásmódja nagyban hozzájárult a Carbonfools későbbi sikereihez és ismertségéhez. 2008-ban jelent meg a Carbonfools második nagylemeze Carbon Heart címmel az 1G Records gondozásában. A hiánypótló, húzós electro-rock szerzeményekkel megpakolt korongot a kritikusok és közönség is kedvezően fogadta. 2009 elején távozott a zenekartól Vigh Dávid, helyét Fekete István vette át.

A zenekar története során saját dalaik mellett remixeket is készített olyan előadóknak, mint például a Korai Öröm, a Kispál és a Borz, a Kimnowak vagy a Noir Desir. 2010 májusában a Carbonfools meghívására a Gödör Klubban koncertezett az angliai Dreadzone, ahol bemutatták Eye on the Horizon című albumukat a magyar közönségnek. A Carbonfools pedig viszonzásul a Dreadzone vendégeként léphetett fel decemberben a londoni Scalában, majd a birminghami O2 Academy-n.

2010 decemberében jelent meg a Carbonfools 12 új dalt tartalmazó stúdiólemeze, mely a Carbonsoul címet kapta. Az album stílusa a Carbonheart jellegzetes pszichedelkius „űrrock” hangzásának továbbgondolása, melyben új elemként helyet kap a new wave és a blues is. A rádióadók elsőként a „Sunset” című dalt kezdték el játszani a lemezről, aminek operabetétjét az énekes Fehér Balázs édesapja énekli. Néhány dalban pedig a gitáros Fekete István azonos nevű, trombitás édesapja is feltűnik.
Eddig 0 komment érkezett.
KONCERTNAPTÁR
Az adatbázisunkban nem található koncert ezzel a dátummal.
KONCERTEK A KÖZELEDBEN