The Idoru

The Idoru

metal rock
Tagok:
Szolga József
Szalkai Tibor
Nagy Gábor
Pásztóy Balázs
Kocsis Máté
Alakulás éve:
2003.
Kiadó:
-
3
0
Magna Cum Laude
The Moog
Kowalsky meg a Vega
The Idoru
Anna & the Barbies
KÖZELGŐ KONCERTEK
Ez az előadó jelenleg nem rendelkezik közelgő koncertekkel.
KORÁBBI KONCERTEK
Pannónia Fesztivál
Szántód, Szántódpuszta Kulturális Központ
május 27. 18:00
3.900, 5.900, 6.900 Ft
Dürer Kert
Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.
május 18. 22:00
1.400 Ft
Savaria Ifjúsági Centrum
Szombathely, Simon István utca 4.
május 12. 20:00
? Ft
Club Noir
Szeged, Londoni krt. 22.
április 14. 22:00
1.000 Ft
Y2K Bad Jam
Nyíregyháza, Géza utca 8-16.
március 3. 23:00
1.000 Ft
Az Idoru 2003-ban alakult a Newborn nevű hardcore együttes egykori tagjaiból. A nevét egy William Gibson-regényből kölcsönző zenekar a kezdetektől az underground metál legígéretesebb tehetségei közé tartozott. Eleinte a Newborn hírneve sokat segített abban, hogy rátaláljanak saját közönségükre, később már saját jogon lettek az egyik legnépszerűbb koncertzenekar metál körökben. A két gitáros, Szalkai Tibor és Nagy Gábor az énekesi teendők ellátására az egykori Salad Days frontemberét, Bödecs Andrást kérte fel, akinek pontos és határozott éneke végig kulcsszerepet kapott a produkcióban.

2003-ban rögzítették After The Storm című anyagukat, mely felkeltette a Burning Season Records nevű osztrák kiadó érdeklődését. Az osztrák lemezcég gondozásában jelent meg 2005 februárjában az Idoru bemutatkozó nagylemeze Brand New Way, Brand New Situation címmel. 2005-ben adták ki a Hopeless Illusions című EP-t, majd a Deadbutcher Records-hoz szerződtek. Második, Monolouge névre keresztelt nagylemezük 2006-ban jelent meg. A sikeres külföldi fellépéseknek köszönhetően 2007 tavaszán japán és európai terjesztést is kapott az anyag.

2009-ben kiadták harmadik albumukat Face The Light címmel, majd az év végére a zenekari tagság nagy része, köztük Bödecs András énekes is lecserélődött. Helyüket Szolga József (ének), Pásztóy Balázs (basszusgitár) és Kocsis Máté (dobok) vette át. 2010 februárjában a Face The Light elnyerte a Fonogram-díjat „Az év hazai hard rock vagy metal albuma” kategóriában. 2010 tavaszán egy split lemezzel jelentkeztek, amin az Idoru számai mellett helyet kaptak a Velvet Stab és a My Small Community szerzeményei is. Ezen a kiadványon mutatkoztak be az új tagok, és itt szólaltak meg az Idoru első magyar nyelvű dalai is.

2011 nyarán jelent meg az Idoru negyedik albuma Time címmel, amire az angol nyelvű darabok mellett felkerültek a korábbi split lemezen szereplő magyar nyelvű dalok is. Az „I'm Moving On” című akusztikus szerzeményükkel pedig felkapaszkodtak MR2 Petőfi Rádió lejátszási listájának első helyéig.
Eddig 0 komment érkezett.
KONCERTNAPTÁR
Az adatbázisunkban nem található koncert ezzel a dátummal.
KONCERTEK A KÖZELEDBEN