The Qualitons

The Qualitons

beat funk
Tagok:
Kanada Káosz
Szőke Barna
Hock Ernő
Premecz Mátyás
G. Szabó Hunor
Alakulás éve:
2008.
Kiadó:
Tramp Records
0
0
Fish!
The Qualitons
Kesh
Kerekes Band
Kistehén
KÖZELGŐ KONCERTEK
Ez az előadó jelenleg nem rendelkezik közelgő koncertekkel.
KORÁBBI KONCERTEK
A38 Hajó
Budapest, Budai alsó rakpart, Petőfi híd budai hídfőjénél
április 20. 19:00
1.500, 2.000 Ft
Gödör Klub
Budapest, Erzsébet tér
december 21. 21:00
1.000 Ft
A38 Hajó
Budapest, Budai alsó rakpart, Petőfi híd budai hídfőjénél
augusztus 20. 19:00
1.000 Ft
A38 Hajó
Budapest, Budai alsó rakpart, Petőfi híd budai hídfőjénél
július 3. 20:00
500, 700 Ft
Művészetek Palotája
Budapest, Komor Marcell utca 1.
június 25. 20:00
1.700, 2.900, 3.700 Ft
A 2008 tavaszán alakult öttagú Qualitons a magyar beat- és funkzene hagyományainak felélesztését tűzte ki célul. Térben és időben egymástól távol létrejött zenékből – beat, jazz, afrobeat, funk, r&b és soul – áll össze a Qualitons stílusa, mely teljesen egyedülálló a magyar zenei életben. A hatvanas és hetvenes évek hangzásvilágát idéző zenekar koncertjeiken korhű hangszerekkel és hangszerelésben adja elő dalaikat. A Qualitons története 2007 elejéig nyúlik vissza, amikor Kanada Káosz DJ/producer részt vett a berlini Soul Ascension Festival rendezvényein. A fellépők között voltak a legnagyobb funk/soul/beat együttesek (The Soul Investigators, Afrobeat Academy, Whitefield Brothers). A látottaktól inspirálva, amint hazaérkezett Budapestre egy magyar beat zenekar létrehozásán kezdett fáradozni. Kezdeményezéséhez olyan neves hazai zenészek csatlakoztak, mint Hock Ernő basszusgitáros, Premecz Mátyás billentyűs, G. Szabó Hunor dobos és Szőke Barna gitáros.

A zenekart a magyar Qualiton Kiadó emlékére nevezték el, mely az ötvenes évek végétől a hetvenes évekig működött. A Qualtions repertoárja eleinte e korszak slágereinek feldolgozásaiból állt, ám hamarosan elkezdték írni saját dalaikat. 2008-ban és 2009-ben megjelent két koncertlemezük Soulbeat koncert 1. és 2. címmel, emellett felkerültek a Contemporary Funk című nemzetközi válogatáslemezre is.

A zenekar számára az áttörést a Kovács Katival való együttműködés hozta meg. 2009 őszétől közös koncertturnét szerveztek, melynek első állomására október 23-án, az A38 Hajón került sor óriási sikerrel. A 2010-es szombathelyi Mediawave Fesztiválon Gil-Scott Heronnal és zenekarával közösen léptek fel, aki a koncert után gratulált a Qualitons tagjainak autentikus zenéjükért és nagyszerű előadásukért.

2010 őszén jelent meg az Qualitons első stúdiólemeze Panoramic Tymes címmel. A műfajilag és felépítését tekintve is változatos anyagon beat és funk szerzemények mellett néhány afrobeat darab, valamint instrumentális surf rock és soul is hallható.
Eddig 0 komment érkezett.
KONCERTNAPTÁR
Az adatbázisunkban nem található koncert ezzel a dátummal.
KONCERTEK A KÖZELEDBEN