The Trousers

The Trousers

rock
Tagok:
Kőváry Zoltán
Locke Péter
Ábrahám Ambrus
Tarr Kornél
Cs. Szabó Zoltán
Alakulás éve:
2004.
Kiadó:
Twelvetones Records
1
0
Road
Ákos
Magna Cum Laude
The Trousers
Turbo
KÖZELGŐ KONCERTEK
Ez az előadó jelenleg nem rendelkezik közelgő koncertekkel.
KORÁBBI KONCERTEK
Pecsa Music Garden
Budapest, Zichy Mihály út 14.
május 25. 20:00
500 Ft
Rocktár
Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos út 35.
május 5. 21:00
1.000 Ft
Dürer Kert
Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.
április 20. 20:00
1.000 Ft
Club Noir
Szeged, Londoni krt. 22.
március 21. 21:00
600 Ft
Club Like
Budapest, Fővám tér 8.
február 10. 21:00
500 Ft
A lendületes, gitárközpontú zenét játszó The Trousers 2004 elején, Budapesten alakult. A tagok kezdetben Kőváry Zoltán (gitár, ének), Simon Tibor (dob), Vekerdi Zoltán (basszusgitár), Elekes Roland (gitár) és Ábrahám Ambrus (ütős hangszerek) voltak. Az együttes stílusa ebben az időben a 60-70-es évek garázs-rockjának és olyan kortárs, angolszász zenekarok hatása nyomán formálódott, mint pl. a Doves vagy a Jet.

2005 tavaszán rögzítették első demó felvételeiket, amivel sikerült feljutniuk a Sziget Fesztivál Tálentum Színpadára is. Rövid idő elteltével a Trousers már a budapesti indie szcéna ismert formációjaként adott klubkoncerteket a stílus további hazai képviselőivel (Supersonic, EZ Basic, The Moog) együtt. Az év folyamán Kovács Csaba váltotta Simon Tibort a doboknál. A következő évben személyi okok miatt Elekes Roland és Kovács Csaba is távozott, helyüket Cs. Szabó Zoltán dobos és Szabó Miklós gitáros vette át. Számos rendezvényen léptek fel Budapesten és vidéken egyaránt, a koncertek mellett pedig már készültek az első EP felvételei is.

2007 tavaszán jelent meg a Dive Insane címet viselő EP a frissen megalapított MamaZone kiadónál. Ebben az évben a zenekar kijutott külföldre is, játszottak Ausztriában és a németországi Melt! Fesztiválon. Ősszel a „Blood for you” című daluk az MR2 Petőfi Rádió játszási listájának élére ugrott, melyet három hétig vezetett is. A szám szerepelt a kaliforniai 272 Records „Riot on Sunset vol. 5.” című válogatáslemezén, valamint az Europavox Festival CD-jén is.

2008 elején részt vettek a brüsszeli Boutik Rock Fesztiválon, a fesztivál után távozott a basszusgitáros Vekerdi Zoltán, helyét Örményi Ákos (Óriás) vette át. Az év közepére elkészült az első Trousers-album, a Planetary Process, melynek producere a frontember bátyja, Kőváry Péter (Neo) volt. A 70-es évek rock zenéjét idéző korong sikeres lett a rajongók és a kritikusok körében is. A retro hullámot meglovagoló zene nyers és egyszerű megszólalással párosult, a nyilvánvalóan szándékoltan polírozatlan, demószerű hangzás célja pedig szintén a hamisítatlan garázs-rock érzés erősítése volt. Az album megjelenésével egy időben azonban a zenekar úgy döntött, hogy az autentikusabb, keményebb rock felé fordulnak. Még a nyáron megvált a zenekartól Szabó Miklós.

Ezután újabb tagcsere következett, Örményi Ákos helyére Tarr Kornél került. Már az ő társaságában kezdték meg 2009-es tavaszi koncertturnéjukat, ahol olyan neves hazai zenekarokkal játszottak együtt, mint a Kiscsillag vagy a Heaven Street Seven. A Trousers fellépett májusban a koppenhágai Gutter City Garage Rock Fesztiválon, miközben stílusuk is egyre kiforrottabbá vált, a klasszikus, kemény rock and rollt (Rolling Stones, Led Zeppelin) és a soul lüktetését vegyítették modern garázs-rockkal (Hellacopters, BRMC).

A Trousers 2009 végén leszerződött a Twelvetones Records-hoz. Második stúdióanyaguk, a Soul Machine, már az új kiadó gondozásában jelent meg 2010 nyarán. A lemezen közreműködött Kőváry Péter és Hodosi Enikő is. A múltidéző Soul Machine érettebb, letisztultabb lett mint elődje, a slágeres, nem túl bonyolult zene pedig nagyszerűen alkalmas a kikapcsolódásra.
Eddig 0 komment érkezett.
KONCERTNAPTÁR
Az adatbázisunkban nem található koncert ezzel a dátummal.
KONCERTEK A KÖZELEDBEN