Vad Fruttik

Vad Fruttik

alternative
Tagok:
Likó Marcell
Kerekes Gergely
Hock Zoltán
Hock Attila
Győrffy Gyula
Alakulás éve:
1996.
Kiadó:
Megadó Kiadó
24
0
Bëlga
Rutkai Bori és a ...
Maszkura és a ...
Péterfy Bori & Love Band
Magashegyi Underground
KÖZELGŐ KONCERTEK
Ez az előadó jelenleg nem rendelkezik közelgő koncertekkel.
KORÁBBI KONCERTEK
Balaton Sound
Zamárdi, OTP Bank Színpad
július 14. 19:00
napijegy: 15000 Ft
Művészetek Palotája
Budapest, Komor Marcell utca 1.
június 21. 20:00
1.600 - 4.900 Ft
Gencsapáti Pünkösdi Fesztivál
Gencsapáti,
május 26. 21:30
2.700, 3.000 Ft
Pannónia Fesztivál
Szántód, Szántódpuszta Kulturális Központ
május 25. 21:30
3.900, 5.900, 6.900 Ft
Veszprémi Egyetemi Napok 2012
Veszprém, Wartha Vince utca 1.
április 28. 23:30
2.500 - 10.000 Ft
A kilencvenes évek közepén Várpalotáról indult Vad Fruttik már veteránnak számít a hazai könnyűzenei életben. Likó Marcell és társai sokáig csak hobbiból zenéltek, ám az utóbbi években a sok idő és munka, amit a zenekarba fektettek megtérült: dalaikat nagy sikerrel játsszák a hazai rádióadók és teltházas koncertek sorát adják szerte az országban.

Likó Marcell 1996-ban egy Nirvana feldolgozásokat játszó Summer Kitchen nevű zenekarban kezdte karrierjét, itt fedezte fel Herter Tamás gitáros, majd csatlakozott hozzájuk Józsa Zoltán (dob), Kerekes Gergely (gitár), később pedig Kaszás Gábor (basszusgitár) is. Ekkor találták ki a Vad Fruttik nevet zenekaruknak, ami nagyban meghatározta későbbi pályafutásukat. A név ugyan figyelemfelkeltő volt, de sokan inkább egy lányzenekarra asszociáltak. Az elkövetkező években a tagok gondolkodtak is a változtatáson, de végül annyira hozzájuk nőtt, hogy inkább kitartottak a Vad Fruttik mellett.

A Vad Fruttik nem siették el első albumuk elkészítését: mire 2006 végén lehetőséget kaptak bemutatkozó lemezük megjelentetésére, már túl voltak tizedik születésnapjukon és sokadik megnyert tehetségkutatójukon. Likó Marcell megkereste a későbbi billentyűst, Győrffy Gyulát egy remix kapcsán, végül ők ketten készítették el a stúdióanyagot. A Rózsikámnak digitálisan című debütálás nagyon népszerű lett, a Vad Fruttik egy csapásra a legkeresettebb hazai előadók közé került. A siker egyik oka a jó pozícionálás volt: miközben az együttes a mainstream felé nyitott és kellően rádióbarát dalokat írt, a zenéje alternatív körökben sem számított még cikinek, így mindkét fronton felkapottak lettek a dalaik. A siker azonban tagcseréket is hozott a zenekarban. A tagok választásra kényszerültek, mert a folyamatos koncertezést munka mellett már nem lehetett tovább folytatni. Kivált a zenekarból Herter Tamás, Józsa Zoltán és Kaszás Gábor is. Helyükre Hock Zoltán és Hock Attila érkezett.

2009 elején megjelent a Vad Fruttik második albuma Egy éjszaka Bohémiában címmel. Eklektikus zenéjük mit sem változott, bár az első lemeztől eltérően a rögzítés során itt már sokkal több élő hangszert használtak, ami határozottan jobban is áll a zenekarnak. Az album egységesebb, organikusabb hangzásáról már a „Kemikáliák” című klipdal is tanúskodott.

2010 októberében megjelent a Vad Fruttik harmadik sorlemeze, a Fénystoppsok, mellyel a zenekar még magasabbra helyezte a lécet. Az új album előfutára, az első kislemezre kimásolt „Lehetek én is” hónapokig szerepelt a Mahasz Single Track Top 10 listáján, illetve vezette a dalok.hu letöltési listáját. Már ezen a dalon is lehetett érezni, hogy valószínűleg a zenekar eddigi legsötétebb tónusú lemeze van készülőben. A főleg gyerekkori emlékképekből és a hétköznapok kiábrándultságából táplálkozó dalokon azért nem uralkodik el teljesen a szomorúság, és a koncepciózus albumon visszahallhatunk valamit a Vad Fruttik korábbi lemezeire emlékeztető laza tánczenéből.
Eddig 1 komment érkezett.
Mikor lesz Vad Fruttik koncert Sopronban?
tiborov
2010. szeptember 30. 21:09
KONCERTNAPTÁR
Az adatbázisunkban nem található koncert ezzel a dátummal.
KONCERTEK A KÖZELEDBEN