Žagar

Žagar

electronic alternative
Tagok:
Zságer Balázs
Lázár Tibor
DJ Bootsie
Zságer-Varga Ákos
Ligeti György
Alakulás éve:
2001.
Kiadó:
CLS Records
5
0
Bëlga
Rutkai Bori és a ...
Žagar
Maszkura és a ...
Vad Fruttik ...
KÖZELGŐ KONCERTEK
Ez az előadó jelenleg nem rendelkezik közelgő koncertekkel.
KORÁBBI KONCERTEK
Balaton Sound
Zamárdi, OTP Bank Színpad
július 14. 17:30
napijegy: 15000 Ft
Csabai Sörfesztivál
Békéscsaba, Gyulai út
június 8. 19:30
1.000 Ft
Veszprémi Egyetemi Napok 2012
Veszprém, Wartha Vince utca 1.
április 26. 23:30
2.500 - 10.000 Ft
A38 Hajó
Budapest, Budai alsó rakpart, Petőfi híd budai hídfőjénél
április 23. 21:00
900, 1.200 Ft
Pécsi Est Café
Pécs, Rákóczi út 46.
március 17. 21:00
1.000, 1.300 Ft
A Žagar története 2001 elején kezdődött, amikor a Yonderboi Quintet billentyűse, Zságer Balázs az együttes további tagjaival, Kovács Andor gitárossal valamint DJ Bootsie „szkreccsmesterrel” elkezdett külön próbálni. Az időközben Lázár Tibor dobossal kiegészült zenekar az első koncerteken még Pulzus néven lépett fel. A próbák során összeállt anyagot és Zságer Balázs addig elkészült szólómunkáit összegyúrva aztán kialakult a zenekar mai is jellemző hangzásvilága. Még ebben az évben elkészítettek egy négy dalt tartalmazó EP-t (Natural Phenomena), mely végül hivatalosan nem került forgalomba.

2002 nyarán már Žagar néven adtak koncerteket itthon és külföldön egyaránt. Első albumuk, a Local Broadcast ez év decemberében debütált Magyarországon az UCMG/Ugar kiadó gondozásában. A Local Broadcast bővelkedett hatvanas-hetvenes éveket idéző hangképekben, filmszerű hangulatokban, és elég izgalmas volt ahhoz, hogy kiemelkedjen a hazai downtempo műfaj instrumentális ágának háttérzeneként vagy kávéházi kísérőzeneként funkcionáló részlegéből. Két dal erejéig közreműködött az albumon Ligeti György, a hazai britpop vonalat képviselő kaposvári Puzzle zenekar frontembere is, akivel Zságer Balázs még a kilencvenes évek közepén együtt zenélt a The End nevű blueszenekarban. 2003-ban Ausztriában is megjelent az album az Universal Jazz gondozásában. A lemezt a közönség és a kritikusok is pozitívan fogadták. A Wan2 magazin minden idők legfontosabb 50 magyar lemeze közé sorolta.

2004-ben Török Ferenc Szezon című filmjéhez készítettek zenét, majd 2007 őszén megjelent második nagylemezük is Cannot Walk Fly Instead címmel. Ezen az albumon már hallhatjuk basszusgitározni az időközben csatlakozó Zságer-Varga Ákost, Balázs öccsét. A megszokott vendégénekes, Ligeti György mellett közreműködik még a korongon Yonderboi zenekarának énekesnője, Kutzora Edina. Az első kislemezre kimásolt „Wings Of Love” című dalban pedig öt további „underground díva” is énekel: Hodosi Enikő (Neo), Németh Juci (Nemjuci), Péterfy Bori (Péterfy Bori & Love Band), Sena Dagadu (Irie Maffia) valamint a seregnyi elektronikus projektben közreműködő Judie Jay. A Cannot Walk Fly Instead speciális, Wings of Love remixekkel bővitett kiadása 2009 végén jelent meg világszerte egy német kiadó, a Mole Listening Pearls gondozásában.

A One Week One Europe összművészeti fesztivál hivatalos nagykövetévé választotta a zenekart, így 2011 júliusában a Žagar képviseli majd hazánkat a berlini rendezvényen.
Eddig 0 komment érkezett.
KONCERTNAPTÁR
Az adatbázisunkban nem található koncert ezzel a dátummal.
KONCERTEK A KÖZELEDBEN